Voćne posne korpice
KuhinjicaSlatkiši
Autor: Lavanda
Voćne korpice sam probala u poslastičarnici pre puno vremena. Kada su se pojavile bile su baš skupe, u rangu najkvalitetnijih sitnih kolača pa smo ih kupovali samo za posebne prilike. Ja imam sreću da sam udata za familiju Petrović, familiju sladokusaca i gurmana, familiju koja na čelu kuhinje svih događaja ima mladu sposobnu ženu koja ume da umesi bukvalno sve. Nema te torte, kolača ili fondanskog ukrasa koji ona ne može da napravi a da gosti ne popadaju punih stomaka, oduševljeni :biggrin:
Moja zaova bez i malo sujete pa svoje recepte velikodušno deli i na tome joj mnogo hvala!
Ja sam se odlučila da spremim voćne korpice jer su posne, a ide Sveti Nikola pa valjda malo zablistati na večeri, a sačuvati budžet od propasti :happy:
Recept:
– 1/2 kg višanja
– džem fix
– 250 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 4 kašike gustina
– 1/2 margarina
– 300 g brašna
– ulje, voda, so
U šerpu stavite višnje i prelijte ih sa 1l vode. Kad provri sklonite sa ringle, skinite penu, dodajte džem fix i šećer pa onda i vanilu i na kraju 4 kašike gistina koje ste pre toga razmutile sa malo vode.
Margarin, brašno, prstohvat soli, 12 kašika vode i 5 kašika ulja sjedinite u lepo fino tesno pa ostavite da odstoji 30min u frižideru.
Bez podmazivanja razviti u korpice pa peći 10ak minuta u zagrejanoj rerni.
Korpice napunite filom, a odozgo ih možete ukrasiti svežim voćem.
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina