Zapečene tikvice i paradajz za letnje dane
Slaniši
Autor: uzkafu
2-3 veće tikvice
1,5 kg paradajza
maslinovo ulje
2 jaja
2 čaše jogurta
Rendani slaniji kačkavalj
Začini po ukusu bosiljak ili origano
Ovo je veoma brz i veoma ukusan letnji ručak! Očistite tikvice i isecite ih na kolutove koji nisu suviše debeli. Premažite vatrostalnu posudu maslinovim uljem (ili puterom, ko voli više taj ukus) i poredjajte jedan red tikvica. Isecite na kolutove paradajz i redjate red paradajza. Izmedju, ako volite kaloričniji obrok, narandajte kačkavalj. Poredjajte jos dva do tri reda tikvica i paradajza. Poprskajte maslinovim uljem i začinima. Umutite ručno jogurt sa jajima i prelijte pre pečenja. Narendajte preko kačkavalj. Preporučujem temperaturu od 200 stepeni i pečenje negde oko 20 minuta.
Za služenje možete dodati i hladnu pavlaku.
I …uživajte!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kuhinjica, Slaniši
Salata od spanaća
Potrebno je: mladi listovi spanaća, dve šake kuvanog graška, šaka ...
Autor: Marina
Slaniši
Zdrava i ukusna Pizza od kukuruznog griza
Sastojci: Kukurni griz 1 ½ šolja 800 ml vode Paradajz ...
Autor: uzkafu
Kuhinjica, Slaniši
Zelena čorba od graška
Čorba od graška je jedno od mojih omiljenih jela. Veoma je hranljiva i ...
Autor: Marina
Slaniši
Tetkini makaroni sa mesom
Kao što naslov kaže, pripremu makarona sa mesom mi je pokazala tetka i od ...
Autor: Marija
Eto meni rucka danas 🙂 Bas sam se pitala sta da radim sa tikvicama a da nije pohovanje. Hvala na receptu 😉
Samomezanima kako za dvadeset minutamislite da ispecete tikvice, za koje je inace potrebno mnogo vise vremena jer pustaju vodu. Nazalost probala sam ovaj recept i dozivela veliko razocarenje. Nikako ne preporucujem!