Gvakamole iz domaće radinosti
Kafa kod kuće
Autor: Marina
Da se razumemo, nisam neki ljubitelj meksičke hrane.
Pasulj i ljute papričice ne spadaju u moj spisak omiljenih namirnica. Ipak, put me je naveo u jedan od beogradskih meksičkih restorana, konkretno Zapatu. Enterijer je baš po mojoj meri – dovoljno opušten da nije sasvim formalan i dovoljno sređen da ne liči na brzu hranu. U jednom takvom okruženju služe meksičku hranu prilagođenu našim razmaženim nepcima. Stepen ljutine možete da birate.
U Zapatu možede da dođete na konkretnu hranu i naručite neko od jela sa menija, ili prosto da dođete na gric s’ nogu, porciju kukuruznih tortilja i par umaka. Tu dolazimo do glavne teme i moja dva omiljena sosa – čedar sosa i gvakamole sosa.
Svako kome je vizuelni aspekt hrane bitam omože da se mršti na zelenkastu gnjecavu masu koju će mu poslužiti kao gvakamole, ali prevazilaženje odvratnosti se mnogostruko isplati. U mom slučaju, ljubav je planula već posle prvog zalogaja.
Recept sam probala da ponovim recept u kućnoj radinosti i evo kako je ispalo:
Potrebno je:
- jedan zreli avokado (oko 300 grama)
- dve supene kašike paradajz pelata ili sitno iseckanog svežeg paradajza
- supena kašika maslinovog ulja
- malo bibera
- mala glavica crvenog luka
Priprema:
Avokado očistite i dobro ispasirajte. Luk narendajte veoma sitno. Sve sastojke pomešajte i posolite ako vam je neslano.
Služite kao predjelo ili kao prilog uz meso ili ribu.
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija