fbpx

Uz Kafu logo

Balance bike – pravi izbor za prvu biciklu

Dok beba spavaRekreacijaZa bolji dan

Autor: Lavanda

bellelli-b-bipUpoznajte balance bike – bicikla za uzrast od 2-4 godine. Laka, mala, jednostavna, bez pedala i bez pomoćnih točkova. Za mene je bila pravo otkriće. Prvo sam pomislila kako je to samo još jedan produkt pomodarstva i vidi_me_samo_kako_sam_moderan trend mladih roditelja, a onda sam malo čitala malo pitala stručnjake i odlučismo se baš za nju :biggrin:

Najveći nedostatak bicikle sa pomoćnim točkovima je nedostatak potrebe za balansiranjem. Dete će naučiti brzo da je vozi, ali zapravo sve što uči je okretanje pedala. Ono što pruža balans bicikla je razvijanje motornih radnji i održavanje ravnoteže. Da bi moglo da je vozi potrebno je da dete može nesmetano celim stopalima da dohvati zemlju. U početku vožnja ide tako što se dete gura na bicikli da bi (vrlo brzo) počelo da podiže noge i održava ravnotežu. Najpogodniji teren je staza u parku sa dobrim, ravnim asvaltom i jako blaga nizbrdica. Kaciga je obavezna!

Kao i sva druga oprema i balans bicikla ima razne varijante. U inostranstvu se može izabrati tip bicikle prema terenu i afinitetu roditelja. Tako možete da birate amortizere, tvrdoću gume, oblik i tip sedišta, prilagođenost određenom terenu… Kod nas se za sad mogu naći samo klasične za različiti džep. U oglasima možete naći očuvane i za 3500din, a ako želite da budete najtrendi i volite da se pokazujete onda je za vas svakako drvena balans bicikla čija je cena preko 150eur. Sa njom nećete omašiti :biggrin:  Moja preporuka je Bellelli B-Bip.

A evo kako to izgleda i na delu!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Odeća za bebe

Od nedavno sam mama. Srećna mama. I često sam u potrazi za slatkom ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Kada i kako početi sa nemlečnom ishranom beba?

Pošto sam pročitala na stotine blogova, sajtova, saveta pedijatara... Tu su ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Dok beba spava

Grudnjak za dojilje

Pošto postanete mama i imate sreće da dojite svoju bebu kao I želju da ...

Autor: Ana