Uz Kafu logo

Čitajte na plaži – Ženski vodič za asertivnost

Da ti kažem

Autor: uzkafu

Ako želite da naučite da jasno izražavate svoj stav i govorite ono što mislite, da postavite zdrave granice i budete poštovane, Ženski vodič za asertivnost autorke dr Džuli de Azevedo Henks je prava knjiga za vas. Kroz mnogobrojne vežbe i primere iz stvarnog života naučićete da otklonite barijere koje vas sprečavaju da budete asertivne i na taj način značajno poboljšate svoj život i svoje odnose.

Mnoge žene imaju problema da nauče da se ponašaju asertivno, jer se asertivnost u našoj kulturi često poistovećuje sa agresijom. Međutim, Džuli de Azevedo nas uči sa možemo braniti svoje stavove dok u isto vreme saosećamo sa drugima. 

Iako ova knjiga u naslovu tvrdi da je vodič za asertivnost, zapravo je mnogo više od toga. Cilj joj je da vam pomogne da produbite razumevanje sebe i onoga što vas motiviše. Sagledava kako se odnosite prema drugima – od veza stvorenih dok ste bili dete do vaših sadašnjih veza koje gradite kao odrasla osoba – i razmatra brojne stilove komunikacije s kojima ste se verovatno susreli. Ova knjiga će vas naučiti kako da razvijete emocionalnu svest i dozvolite osećanjima da vas vode, ali ne i da vas preplave. U njoj ćete pronaći alate koji će vam pomoći da prevaziđete beskorisne obrasce komunikacije. Dobićete savete o tome šta da kažete, kako da to kažete i kada da kažete tako da druga strana shvati vašu poruku. Kada umete da se zauzmete za sebe, možete da promenite svoje veze!

Tri osnovna faktora razlikuju ovu knjigu od ostalih knjiga o asertivnosti: prvo, nju je napisala žena specijalno za žene, i drugo, koristi sveobuhvatniju definiciju „asertivnosti”, koja obuhvata ne samo jasnu komunikaciju, već i savet kako da uopšte znate šta osećate, mislite, želite i šta vam treba!

Iz uvoda Džuli de Azevedo Henks

Džuli de Azevedo Henks je psihoterapeutkinja i klinička socijalna radnica. Autorka je knjige Lek za sagorevanje, blogerka, radnica u medijima, influenserka, konsultantkinja, kantautorka i muzička izvođačica. 

Njena misija je pomaganje ženama da ponađu svoj glas i poboljšaju svoj život, veze, a na taj način i svet.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Kada je dosta

Koliko smo samo puta čuli za izraze potrošačko društvo, konzumerizam, ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

„Za sat vreme idem na bas”

Ovo će biti jedan tekst o našem govoru, ali bez zaključka i bez uplitanja ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Bez saveta, molim!

Pripadam onoj grupi ljudi koja nespremno dočekuje svako godišnje doba i ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

U godini jedan dan

Prošle nedelje svi su pričali o Danu maternjeg jezika i isticali njegov ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ali ja ipak ...

Autor: uzkafu