fbpx

Uz Kafu logo

Da li koristim twitter? Odgovor je DA!

Zanimljivosti

Autor: Ivana

twittU svetu gde je trenutna informacija apsolutni hit i gde je senzacija takođe bitan deo dana imati twitter je u neku (čitaj ipak svaku) ruku prednost. Ostavićemo za trenutak poslovni i obrazovni aspekt na stranu – razloge zbog kojih se uglavnom socijalne mreže podržavaju, ali i veoma lako opravdavaju. Bacimo se na aspekt novosti.
Svedok ste da jednu istu vest prenosi dnevno više stanica, medijskih kuća…Svi na svoj način. Tu opet postoji jedna od kojih sve kreće. Za naše dnevne vesti u Srbiji glavni izvori su npr. Daily Mail, US today, Just Jared i ostali jako apdejtovani sajtovi o svetu show biznisa, sporta, politike, kulture…
Međutim, i iza njih stoji neko, a ime mu je twitter. Danas, ako neko kao npr. top celebrity, socialite ili čak lokalni političar želi da iznese svoj stav, prikaže gde je i šta radi, ostvari sebi trenutnu popularnost i da mu par reči ODMAH obidju svet, uradiće to preko ove mreže. U svakom slučaju prednost je što ste vi, samim tim što ste follower neke od gore pomenutih ‘kategorija apsolutno informisani, te ne morate sutra u vestima da čujete to isto samo prevedeno ili prilagođeno ili da gubite vreme na razne članke novinara – adaptera – prevodioca. Dakle, twitter u ruke i uzivajte…

followMeTwitter i njegovi servisi mogu se vrlo interesantno koristiti i u poslovnom okruženju, kao i iskoristiti za različite pristupe u pogledu promocije, marketinga, odnosa sa klijentima i to sve u okviru dozvoljenih 140 karaktera. Veoma je bitno da se pojavite, registrujete i da taj servis svakodnevno koristite. Postoje pojedinci, firme…koji iz znatiželje pokrenu twitter ili facebook nalog, a onda ga zaborave. To vama ne sme da se dogodi! Socijalne mreže služe za povezivanje, komunikaciju i kontakte, ali STALNE, ne povremene. Dakle, u poslovne i profesionalne svrhe umrežite se sa ljudima iz struke, menjajte mišljenja, učestvujte na forumima, dajte savete, tražite savete, povežite vaš twitter sa facebook profilom i na kraju budite malo i intrigantni. Ne očekujete istu reakciju ako npr. Adriana Lima ili Rihanna tvituju svoju sliku sa novom frizurom ili u provokativnoj pozi i kada npr snime nebo tog jutra nad LA-om. Tako i vi. Nije isto ako ste svojim komentarima ’mlaki’ i ’nevidljivi’ i ako vaše reči odzvone i za vas se čuje. Gradite svoju reputaciju na socijalnim mrežama baš kao i vaš lični i individualni profil i kredibilitet. Najbolja stvar u svemu ovome je što su twitter i facebook besplatni i dostupni.
Dakle, nema press konferencija, nema saopštenja. Uključite twitter i poslujte, edukujte se, zabavite i budite prvi obavešteni!

50 kratkih saveta kako uspešno koristiti twitter za posao
Mali twitter rečnik
Twitter u obrazovanju
Kako koristiti twitter u poslovanju


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Mensa – testiranje u Nišu

Mensa Srbije organizuje testiranje-proveru potencijala. Testiranje će biti ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Marijin kreativni kutak- nova kolekcija i giveaway

Marija iz Marijinog kreativnog kutka nam je pripremila novu kolekciju prelepog ...

Autor: Jelena

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Supermodeli – gde su i šta rade?

Termin ‘’supermodel’’, kako kaže Wiki, odnosi se na visoko plaćenog ...

Autor: Ivana