Uz Kafu logo

Pet dobrih razloga da angažujete agenta za nekretnine

Zanimljivosti

Autor: Milena

Agenti za prodaju nekretnina su sa razlogom stručnjaci za ovaj posao. Čitava njihova karijera vrti se oko procene, kupovine i prodaje nekretnina, bilo da se radi o stanovima, kućama ili poslovnom prostorima. S obzirom na to da raspolažu najnovijim i najvažnijim informacijama iz sveta prodaje nekretnina, budite sigurni u to da su najbolja opcija kada planirate da kupite, prodate ili da iznajmite nekretninu. 

Prodaja imovine je veoma složen posao sa mnogo pojedinosti i detalja o kojima treba voditi računa. Kada imate iskusnog agenta za nekretnine, već ste rešili pola posla, jer će se on pobrinuti za sve oko čega se vi bunite i za ono što vam stvara glavobolju i probleme. 

Zato evo glavnih 5 razloga zbog kojih je dobro da angažujete agenta za nekretnine:

Dobar agent za nekretnine odrediće najbolju prodajnu cenu.

Svaki vlasnik nekretnine želi dve stvari – najbržu prodaju i najbolju cenu nekretnine. Međutim, neophodno je pronaći ravnotežu između ovih zahteva i napraviti prihvatiljivu opciju. Kada u pretragu ukucate ključne reči: agencije za nekretnine Beograd, videćete raznolikost cena i ponuda. Razmislite, da li želite sami na osnovu neadekvatnih kriterijuma da određuejte cenu svoje nekretnine? Ako je tako, onda postoje dve opcije: možete da prodate brzo ispod cene i da se zatim kajete kada čujete da ste nekome “poklonili” deo stana ili kuće. Druga opcija je da stavite previsoku cenu, da godinama čekate da prodate nekretninu ili da vas uopšte neko zainteresovan pozove. 

Zato će vam agent za nekretnine reći realno stanje stvari i koju početnu cenu možete da stavite za prodaju stana ili kuće. Kasnije ćete videti kako se stvari odvijaju. 

Agenti za nekretnine imaju kontakte potencijalnih kupaca. 

Jedna od najvećih prednosti angaživanja agenta za prodaju nekretnina je to što on ima bazu potencijalnih kupaca od kojih je bar jedna osoba zainteresovana za ono što vi prodajete. Teško je u današnje vreme samostalno pronaći pouzdane kupce za stan, a pritom zadržati prihavtljivu cenu nekretnine. Agenti obično imaju spisak kupaca i detalje o njihovim zahtevima. Dešava se da ljudi prodaju kuću ili stan čak i pre nego što je objave u oglasima. 

Prodaja po najboljoj mogućoj ceni. 

S obzirom na to da zarada vašeg agenta zavisi od visine cene po kojoj prodajete nekretninu, budite sigurni u to da će se on izboriti za najbolju moguću opciju. Zato je najbolje da pregovaranje o ceni prepustite stručnjacima iz agencije koju ste izabrali kao zastupnika prodaje. 

Agent za nekretnine pomići će vam u pravnim poslovima.

Ono što vam zadaje glavobolju kada radite samostalno, sa pravim agentom biće zadovoljstvo. Dvoljno su informisani i iskusni da znaju šta vam tačno treba prilikom prodaje nekretnine i šta će vam trebati kasnije. Agent za prodaju nekretnina baviće se svim pravnim i papirološkim poslovima. Proveriće svu dokimentaciju i na vreme ispraviti sve što treba. 

Ne zaboravite da su agenti za nekretnine polagali posebne ispite i pohađali specijalizovane obuke kako bi se bavili ovim poslom. Zato je najbolje da prodaju nekretnine prepustite njima.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Mensa – testiranje u Nišu

Mensa Srbije organizuje testiranje-proveru potencijala. Testiranje će biti ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Marijin kreativni kutak- nova kolekcija i giveaway

Marija iz Marijinog kreativnog kutka nam je pripremila novu kolekciju prelepog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Supermodeli – gde su i šta rade?

Termin ‘’supermodel’’, kako kaže Wiki, odnosi se na visoko plaćenog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Festival “Nauk nije bauk 4”

Gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša organizuje četvrti Festival "Nauk nije ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom, Zanimljivosti

31. Amstel fešn vik

Ovogodišnja 31.prolećna beogradska Nedelja mode biće održana od 31. marta ...

Autor: uzkafu