fbpx

Uz Kafu logo

Zadržite duge trepavice

Sa stilom

Autor: UzKafu

duge-trepaviceSvaka žena želi lepe i duge trepavice koje ističu oči, a pogled čine zavodljivijim i oštrijim.

Postoje neke činjenice o trepavicama koje mogu da pomognu da budu zdravije, punije i duže.
Trepavice nisu samo ukras. One štite oči od spoljašnjih uticaja kao što su prašina, znoj ili sunce.
Kao što vodite računa o kosi, trebalo bi da negujete i trepavice, jer sadrže iste komponente kao i kosa. S obzirom na to da one štite oči od znoja, prašine, ali i maskare koju koristite, potrebno je da ih čistite i održavate. Možete, na primer, na kapke staviti toplu oblogu sa nekim blagim bebi šamponom.
Trepavice se menjaju sa godinama. Ukoliko ste primetile da vremenom vaše trepavice postaju tanje, ređe i kraće, to nije čudno. Menjaju se, kao što se menja i kosa. Zato je potrebno da u svoj organizam unosite dosta vitamina B. Sve što jača kosu, jačaće i trepavice.
Uvijači trepavica mogu da prepolove dlačice. Žene se boje da će uvijanjem iščupati trepavice. Međutim, veće su šanse da ih prejakim pritiskom uvijača slome. Zato ih treba uvijati kratko i laganim pritiskom pre nanošenja maskare.
Vodootporna maskara nervira trepavice i njeni sastojci mogu izazvati alergijsku reakciju. Najbolje bi bilo da pronađete maskaru sa prirodnim sastojcima, bez konzervansa i jakih mirisa.
Ekstenzije mogu biti opasne. Gotovo sve žene se slažu da danas veštačke trepavice izgledaju lepo i izazovno, ali nisu bezazlene. Lepak iritira trepavice, a ukoliko ga nepravilno koristite, može i da ih iščupa. Najbolji savet je da za stavljanje veštačkih trepavica izaberete dobar kozmetički salon.
Za jačanje trepavica možete koristiti ricinusovo ili bademovo ulje, svake večeri pre spavanja. Rezultate ćete videti otprilike nakon dva meseca – trepavice će biti jače, gušće i duže.

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom…

Pošto se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Kako prikriti sitne nedostatke odevanjem

Retko koja žena je u potpunosti zadovoljna svojim telom. To nas uvek dodatno ...

Autor: Marija