Uz Kafu logo

7 najboljih kafića na Vračaru po ocenama gostiju

Da ti kažem

Autor: uzkafu

Ko želi da oseti pravi beogradski duh, Vračar ne sme da propusti. To je čuveni deo grada, krcat istorijom, kulturom, muzejima i pozorištima. Ukoliko ste rešili da boravite u Beogradu turistički da biste istražili grad, Vračar ima najbolju poziciju za iznajmljivanje smeštaja, koja bi vam omogućila takve praktične pogodnosti. Ali ne samo to. Dobri poznavaoci prilika reći će vam da ulice Vračara i Čubure kriju i najbolje kafane, kao i najopuštenije kafiće u kojima možete da predahnete i napravite pauzu tokom obilaska. Mi se sa tim u potpunosti slažemo i vodimo vas na jednu brzinsku turu kroz kafiće u samom gradskom jezgru.

  1. Priča bar

Pronašli smo za vas najlepšu baštu na Vračaru! Dizajniran sa velikim smislom za detalje, kafe Priča je jedno od onih mesta na kojima čak i najveći protivnici fotografisanja, vade svoje telefone. Svaki kutak, svaki ugao kafea, svaka porudžbina, biće novi izazov i lepota koju želite da postavite na vaš Instagram. 

  1. Bre cafe

Možda nećemo uspeti našim inostranim prijateljima da objasnimo značenje reči „bre“, ali svakako ćemo umeti slikovito da objasnimo šta znači ugodna bašta u hladovini, chill muzika i chill pivo. Bre kafe se takođe ističe zanimljivim enterijerom, koji možete da istražujete, a ima u ponudi i lagane internacionalne obroke.

  1. Frak kafe

Frak se nalazi u mirnom i lepom kraju grada i podseća umnogome na bar na plaži. To je savršeno mesto za opuštanje tokom vrelog letnjeg dana jer je dvorište ozelenjeno i okruženo visokim drvećem i raskošnim biljkama. Po smutijima koje prave su nadaleko poznati, ali služe još i sendviče, sladoled, voćne koktele. Grafiti su sjajni, kao i rustičan šmek koji kafić poseduje.

  1. Ceger kafe

Ovaj kafe je jedan od onih kafea „sa pogledom“. Nalazi se u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, pa je jedno lepo sređeno mesto na kome možete da sumirate utiske posle aktivnog obilaska. Unutrašnja galerija je impozantna, a ponuda menija bogata i šalje lepu sliku o našem gradu. 

  1. Zlatni vilajet

Ovaj kafić se ne bi našao u turističkim bedekerima jer nema „instagramične“ dekoracije zgodne za slikanje. Ali ako vas put nanese u Maksima Gorkog, može se desiti da u ovom baru neplanirano ostanete i više sati. Ovo je bar za one koji cene dobar zvuk, mesta koja imaju dušu i atmosferu pravog srpskog bara. Muzika je uživo, a atmosfera gotovo filmska.

U „Zlatnom vilajetu“ možete najbolje da se uverite kako čuvena „rakija connecting people“. Jednostavno, opušteno i prevazilazi sva očekivanja.

  1. Vilidž bar

Jedan od najlepših gradskih ušuškanih kafea je Vilidž bar koji predstavlja sve ono opušteno, lepo, i relaksirajuće što vam treba za lagani predah. Interesantni ljudi, ljupka pića i originalni enterijer mogu da budu kvalitetna dopuna za posetu Beogradu. Uz kafu ili voćni koktel, naravno.

  1. Kafeterija Vračar

Za one koji vole provereno dobre stvari i ne žele iznenađenja, Kafeterija Vračar je pravo mesto koje pruža pouzdano utočište u ubrzanomi zahtevnm danu. Najveći izbor kafa je ono čime se preporučuju, a izvanredan ambijent sa ukusno opremljenim enterijerom garancija da ćete ovde naći ono što treba. Hladovina i klimatizovan prostor u kombinaciji sa odličnom wi-fi mrežom su idealno okruženje ako treba da se sastanete sa prijateljima ili otvorite laptop i pošaljete neki mejl. 

Dani koje provodite u obilasku Beograda mogu biti naporni i ubrzani. Zato je dobro ponekad napraviti predah na odličnom mestu i okruženju koje će vas oduševiti. Nadamo se da smo vam ovim izborom kafića u tome pomogli.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Kada je dosta

Koliko smo samo puta čuli za izraze potrošačko društvo, konzumerizam, ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

„Za sat vreme idem na bas”

Ovo će biti jedan tekst o našem govoru, ali bez zaključka i bez uplitanja ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Bez saveta, molim!

Pripadam onoj grupi ljudi koja nespremno dočekuje svako godišnje doba i ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

U godini jedan dan

Prošle nedelje svi su pričali o Danu maternjeg jezika i isticali njegov ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ali ja ipak ...

Autor: uzkafu