Uz Kafu logo

SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Kafa sa prijateljima

Autor: uzkafu

Ranije se znao red kada se ide na porodične proslave dragih ljudi: svi iz kuće se srede i zajedno kreću u goste na vreme, kako dolikuje. Poklon za domaćicu je unapred poznat – kupuje se dobro znana C kafa u kojoj uživa više generacija, u čuvenoj limenci kao dodatnom iznenađenju. Jer to je bio dar za koji se znalo da će da obraduje, da izmami osmeh na lice, koji će uz prvu i pravu domaću kafu da ispisuje neke nove priče, da bude inspiracija za zanimljive razgovore i uživanje u prijatnoj atmosferi sa dragim gostima i porodicom.

Upravo ta limenka, nakon što se popije kafa jake arome, imala je ulogu čuvara porodične istorije. „Ovo smo dobili od kumova” – često može da se čuje od bake, dok ubacuje stare fotografije da budu na sigurnom mestu. Tu se čuvaju i prvi crteži za mame i tate, bakini provereni recepti, privesci sa ekskurzija, pribor za šivenje, važna pisma, razglednice, čestitke. Našlo bi se tu i tamo i neko dugme sa kaputa, poneka olovka i papirić sa porukom. Prava mala svaštarnica! Sve one sitnice koje život znače dobijale su svoje počasno mesto, da ih ne zaboravimo. Limenka C kafe je tako postajala kutak za najlepše uspomene i one male, a velike vrednosti koje nosimo pre svega u našem srcu.

Sa novim vremenima pomalo blede sećanja, ali ne i osećanja. Verujemo da gotovo svaka kuća i dalje ima limenku C kafe u kojoj se još uvek mogu pronaći oni sitni, dragi predmeti koji u nama bude lavinu emocija zbog kojih poželimo da se vratimo nekoliko godina, pa i decenija unazad. Srećom, već punih 46 godina je sa nama prva i prava C kafa, dama u najboljim i najmudrijim godinama koja čuva najlepše trenutke na drugačiji, mnogi bi rekli, bolji i lepši period. I dalje je prepoznatljiva po svojoj jakoj aromi i punom ukusu, ali i po limenci koja obeležava detinjstva i odrastanje brojnih generacija. Na taj način, nastavlja tradiciju čuvanja onih momenata koje oživljavamo dok je ispijamo, jer je preko četiri decenije ona neraskidiva spona koja nas spaja sa prošlim vremenima.
C kafa kontinuirano podržava stvaranje i čuvanje novih uspomena. Upakovana u novo ruho, 2×100 grama ove kafe za sva vremena dolazi uz poklon retro limenku da se uvek setimo najlepših emocija i naših najdražih koji to zaslužuju. Možda ćemo, poklanjanjem legendarne limenke C kafe, i mi sami nekome omogućiti priliku da ispisuje nove stranice prošlosti.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Val Thorens – Francuska

Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Sarajevo – prvi deo

Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Hristos Voskrese

U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Bahami – zemlja gusara

Zašto se za Bahame kaže da su „Raj na zemlji“? Zato što su ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Manastiri – utočište mira i spokoja

Nedavno sam bila na jednodnevnom  izletu, kada sam obišla i tri manastira ...

Autor: Jovana