Uz Kafu logo

Chick lit ili lagano “žensko štivo”

Razonoda

Autor: Ivana

chicklit_2Chick lit je apsolutni svetski hit! Kako je prosto preplavio knižare krajem devedesetih, ovaj trend u pisanju lako prodaje svaku knjigu, naravno uz dobru ilustraciju na koricama. Sve ste vi prošle pored serije Shopaholic-s, punačke (nekako uvek pomislimo na film) Bridget Jones ili uživale u avanturama 4 ponekad bezobraznih devojaka sa Menhetna i čudile se koliko je djavo zapravo dao para za tu Pradu.

U svakom slučaju, chick lit se bavi ženom često na jedan veoma lagani humorističan način uz prefinjen humor. Ove knjige se lako čitaju, tačnije ‘gutaju’ i jedva čekate šta će se desiti novo, a u isto vreme se osećate kao da gledate nešto jako zabavno i relaksirajuće u bioskopu.
Romani ovog profila su uglavnom i bestseleri i karakterišu ih takođe i fenomenalne korice koje prosto ne dozvoljavaju da ih nemate u svojoj kućnoj biblioteci!
Šalu na stranu, Chick lit žanr se definiše kao ’’post- feministički’’ ili ’’feminizam drugog talasa’’- žena je otišla dalje od ideje ’’žrtve’’, ona je sada žrtva modernog sveta, sa modernim problemima u večitoj potrazi onog savršenog: karijera + partner + materinstvo (u kasnim tridesetim).
got-your-numberDakle, nemojte da se stidite što volite Keri, Bridžit ili Beki…Vi zapravo čitate neke nove Jane Austen, istražujete jedan moderni svet te iste žene koja se na vrlo zabavni način nosi sa svim problemima koji joj zazvone ujutru sa onim, tako mrskim, alarmom! Napravite lepršavi voćni letnji koktel i knjigu u ruke i uživajte!


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
JelenaLavanda Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Lavanda
Član

Moj zmu koji obozava SF romane od po vise tomova me stalno zadirkuje kad mi dodje momenat za ovakvu knjigu :biggrin: Nekad mi je prosto potrebno stivo za citanje sa iskljucenim mozgom. Ajme kako se tad opustam!

Jelena
Član

Ne citam cesto ovakve knjige i mali je broj njih koje sam procitala. Ipak, to ne znaci da su lose. Ponekad je bas ovakvo stivo potrebno jer je savrseno za opustanje mozga. Dobra preporuka za plazu 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Hristos Voskrese

U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Sonoma dijeta

Čitajući o zdravoj ishrani, gubljenju kilograma i regulaciji metabolizma ...

Autor: Aleksandra

procitaj vise
Pročitaj više

Razonoda

Navijanje ili obožavanje…

Evropsko prvenstvo u košarci, Evropsko prvenstvo u odbojci, US Open, Davis ...

Autor: UzKafu