Uz Kafu logo

Kako izabrati dijamantski verenički prsten?

Sa stilom

Autor: Velibor Živkov

Da li je došlo vreme da izaberete dijamantski verenički prsten iz snova?

Do sada ste možda imali prilike da gledate druge kako biraju verenički prsten. Ali došao je i vaš trenutak! Mislili ste da je ovo prilično jednostavno, a zapravo birate najvažniji prsten u životu – koji će poneti vaša lepša polovina.

Dijamanti su najbolji izbor kada je u pitanju verenički prsten, ali kako izabrati odgovarajući?

Mogli bismo da kažemo da je ovo jednako uzbudljivo kao i pitanje koje treba da postavite ‘’Hoćeš li da se udaš za mene’’. Od ovog trenutka pa nadalje, vaša lepša polovina će zauvek imati dijamantski verenički prsten na prstu – koji je simbol vaše večne ljubavi. 

Ovo je najvažniji komad nakita koji ćete ikada kupiti u životu. Bezvremeni komad. Dijamantski prsten koji će vaša draga uvek nositi. Zato ne smete da pogrešite kod odabira.

Zašto odabrati dijamantski verenički prsten?

Dijamanti su oduvek bili cenjeni zbog svoje lepote i retkosti. Oni su najtvrđi poznati dragi kamen koji simbolizuje večnu ljubav i posvećenost u vašoj vezi. Takođe su i veoma praktični,budući da mogu izdržati svakodnevno habanje. 

Istorija prosidbe sa dijamantskim prstenom nas odvodi u vreme kada je austrijski nadvojvoda Maksimilijan zaprosio svoju ženu Mariju baš dijamantskim prstenom. Do dana današnjeg su dijamanti ostali oličenje ljubavi, nežnosti i romantike zbog svoje jedinstvenosti, neponovljivog sastava i vrednosti.

Pre nego što krenete na put kupovine dijamantskog prstena, evo šta treba da razmotrite.

Kupujete verenički prsten sa dijamantima – Odakle krenuti?

Iako je ovo jedna od najuzbudljivijih faza vašeg života, to je podjednako i nekako zastrašujući deo. Koju vrstu dijamanta izabrati, veličinu, stil i tako dalje? 

Možda već imate ideju, naročito ukoliko ste imali prilike da pogledate briljantno dizajnirane opcije za verenički prsten mnogo pre nego što ste se spremali da postavite to čuveno pitanje.

Ili već znate koji stil preferira vaša lepša polovina? Ipak hoćete da idete na opciju preporuke od strane stručnjaka?

Bilo da imate ili nemate na umu dizajn i stil prstena, mi ćemo vam pomoći kako da odaberete dijamantski verenički prsten bez mnogo muke.

Pa hajde da vidimo koje su to ključne tačke koje treba razmotriti.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru dijamantskog vereničkog prstena?

Na samom početku bi trebalo da razmotrite nekoliko polaznih tačaka, naravno, uključujući i vaš budžet. 

Veoma je važno da odaberete dizajn i stil koji vam se dopada (tačnije za koji znate da će se dopasti vašoj lepšoj polovini – ukoliko ne birate prsten zajedno sa njom), zatim oblik dijamanta i kvalitet izrade.

Kada imate osnovnu polaznu ideju, sav taj stres oko procesa odabira dijamantskog prstena će početi da se smanjuje.

Sa toliko mnogo modela dijamantskog vereničkog prstenja koji su danas dostupni – od vintage do minimalističkih i modernih – kako da znate šta zapravo želite? 

Da li je stil vaše lepše polovine ‘’izvan zone komfora’’, tradicionalan ili više preferira minimalistički izgled sa čistim linijama? 

Upoznajte se sa četiri ‘’C’’ kada birate dijamantski verenički prsten!

Postoji taj čuveni izraz ‘’četiri C’’ kada se bira dijamantski prsten – rez (cut), čistoća (clear), boja (colour) i karat (carat).

Rez je jedan od najvažnijih faktora od 4C koje treba uvažiti, budući da se odnosi na kvalitet rezanih dijamanata – a ne na oblik ili veličinu. Rez dijamanta određuje njegovu sposobnost da reflektuje svetlost. Kada je dobro rezan, dijamant stupa u interakciju sa svetlošću koja pojačava njegov sjaj.

Čistoća se odnosi na prisustvo ili odsustvo nedostataka poznatih kao inkluzije u dijamantu, odnosno da li ih možete videti golim okom.

Što se tiče boje, kao što znate, dijamanti su nam dostupni u različitim bojama. Počev od prozirnih pa sve do raznih boja. Ovde treba da znate da što je dijamant bliži da bude proziran, odnosno bezbojan – to je ređi i skuplji.

I na samom kraju, ali ne i najmanje važna stavka, treba da obratite pažnju na karat. Ovo se odnosi na merenje stvarne težine dijamanta. Na primer, 1 karat je ekvivalentan 0,2 grama. 

Logično, što je veći karat – to je dijamantski verenički prsten skuplji.

Budite lični pri odabiru – Ovo je simbol vaše ljubavi

Ne zaboravite da birate dijamantski verenički prsten za ljubav svog života. Želite da identifikujete savršeni kamen za svoju lepšu polovinu – koji će umesto vas govoriti ljubav i posvećenost na način na koji reči ne mogu. 

Naravno, uvek je dobra ideja i zajednički odlazak u kupovinu dijamanta – što može učiniti iskustvo prijatnim i nezaboravnim.

Zanimljivo je da odabir odgovarajućeg oblika dijamanta može biti odraz vaše veze. Svaki par deli jedinstvenu hemiju, a dijamant koji odaberete može da simbolizuje ljubav koju delite. Oblik dijamanta je veoma lični izbor i potpuno zavisi od vaših želja i preferenci.

  • Ovalno brušeni dijamant je najpopularniji izbor za verenički prsten kod novih generacija. Moderan i klasičan, izgleda apsolutno predivno i sofisticirano.
  • Okrugli briljantni dijamantski prsten je savršen izbor ako tražite nešto bezvremeno i klasično.
  • Prsten sa tri kamena simbolizuje prošlost, sadašnjost i budućnost vaše veze. Možete izabrati veći središnji kamen i manje bočno kamenje za izgled prstena koji će privući svačiju pažnju.

Nadamo se da sada znate kako da izaberete dijamantski verenički prsten za svoju dragu. Ili možda ona sama bira svoj prsten – i to je potpuno u redu. 

Potrudili smo se da vam najjednostavnije moguće objasnimo šta treba da uzmete u obzir. 

Vrhunske modele dijamantskog prstenja svetski poznatih juvelirskih kuća možete da pronađete u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Dijamanti su večni. Neka i vaša draga večno nosi vaš verenički prsten!


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Veštačke trepavice – drugačiji način lepljenja

Veštacke trepavice vam mogu odmah po stavljanju dati sjajan glamurozan izgled. ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Ah, te divne kovrdže!

Frizura je deo nas koji se menja sa dolaskom nove sezone, baš kao i dezeni, ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Samolepljive aplikacije za tkanine

Da li želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom

Kada se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana