Uz Kafu logo

Kako se rešiti celulita uz pomoć kafe?

KafaKozmetikaNega lica i tela

Autor: Ana St

kafa protiv celulitaJoš jedna dobra vest za sve kafopije, konkretno za ljubitelje stare dobre “turske” kafe, jeste da je ovaj čudesni napitak moćno sredstvo u borbi protiv omrženog celulita. 

Do sada smo pisali o tome, kako možete saznati vremensku prognozu u šolji kafe, zatim kako ovaj napitak poboljšava raspoloženje i podiže energiju, a novina kada je reč o mogućnostima kafe jeste njeno neverovatno dejstvo na celulit. Uostalom, ako razmislite, gotovo svaka krema protiv celulita ima u sebi kofein  😉

Ipak, ovde nije reč o kremama, već o kućnoj i jeftinoj varijanti da pobedite celulit. Naime, ne koristi se tečnost, već talog kafe, a najbolji rezultati se dobijaju ako je još topao. Dakle, nakon uživanja u šolji svog omiljenog napitka, pravac u brobu protiv celulita!

Talog kafe protiv celulita

Kako naneti kafu?

1. Kako ne bi imale problema oko čišćenja, pre nanošenja taloga na željenu regiju tela, na pod ili na krevet postavite novine

2. Zatim pomešajte talog sa maslinovim uljem (recimo 2 kašike+1ulja)

3. Navlažite regiju koju želite da tretirate, pa kružnim pokretima nanesite masku . Iako će veliki deo smese završi na novini, ne brinite, ono što ostane na koži dovoljno je da postignete efekat

4. Onda  zamotajte taj deo tela u plastičnu foliju i nakon pola sata uklonite foliju i istuširajte se toplom vodom.

5. Dovoljno je da ovaj ritual radite dva puta nedeljno.

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa

Kako skuvati tursku kafu?

Od malih nogu, gledajući mame i bake, učimo kako se kuva turska kafa. Prvo ...

Autor: Ana St

procitaj vise
Pročitaj više

KafaZanimljivosti

Meterološka prognoza u šolji kafe

Osim čuvenog gledanja u šolju, verovali ili ne, ali šolja turske kafe može ...

Autor: Ana St

procitaj vise
Pročitaj više

KafaKuhinjicaSlatkiši

Italijanski espreso na srpski način

Dugo sam imala kuvalo za espreso, ali ga nisam često koristila. Zapravo, ...

Autor: Marija