Uz Kafu logo

Modni saveti koji će vam pomoći da pronađete lični stil

Sa stilom

Autor: Velibor Živkov

U želji da izgledamo originalno i besprekorno, često pratimo poslednje trendove i pokušavamo da sopstveni stil uskladimo sa modnim novitetima koji nam dolaze. Robovanje trendovima nije najbolje rešenje kada je u pitanju formiranje ličnog stila, a takav odabir modnih kombinacija često doprinosi da se osećamo neudobno i nesigurno. Iako nas odeća ne određuje, ima tu moć da utiče na naše raspoloženje, ali i na to kako nas drugi doživljavaju. Pronalaženje jedinstvenog modnog stila se na trenutak čini kao komplikovan zadatak, međutim, svako od nas u sebi krije autentičnost koju treba da identifikuje i razvija. 

Preispitivanje sopstvene ličnosti,  svakodnevnih životnih navika i eksperimentisanje sa stilovima samo su neki od načina koji vam mogu pomoći da pronađete vaš modni izraz i osećate se ispunjeno i komforno u svakom trenutku.  

Zavirite u vaš ormar

Prvi korak ka građenju originalnog stila jeste analiziranje sopstvenog ormara i odeće koju posedujete. Posvetite jedan dan detaljnom sređivanju garderobera i pokušajte da uočite detalje koji će vam zapravo otkriti vaše modne navike. Ukoliko primetite da se određeni komadi, boje i materijali ponavljaju, sasvim je sigurno da ta činjenica otkriva nešto o vašem stilu, a da toga možda niste ni bili svesni. Možda ćete pronaći neke komade koji još uvek imaju etiketu na sebi, a nalaze se u vašem ormaru već izvesno vreme. Postoji mogućnost da je bilo reči o impulsivnoj kupovini i da zapravo niste imali istinsku želju da odenete tu košulju, te da se ste tek sada shvatili da je višak i da ne znate kako da je ukombinujete sa ostakom odevnih predmeta. 

Investirajte u klasične komade

Postoje određeni komadi garderobe koji se svrstavaju u vanvremenske, a koje u svakom trenutku možemo kombinovati sa ostatkom odevnog asortimana, te postići željeni efekat. Takozvani klasici su nezaobilazni deo ormara svakog ljubitelja mode i predstavljaju pametnu investiciju koja će vam olakšati kreiranje originalnih modnih kombinacija. Kvalitetne farmerke i dukserice sa printom ultimativni su komadi za svaku sezonu i omiljeni predmeti svakog ko neguje ležerni stil odevanja. Budući da je reč o predmetima koje često nosimo, kvalitet je stavka broj jedan kada odlučimo da sebe obradujemo nekim od ovih klasičnih komada. Uvek je bolje potrošiti nešto više novca kako bismo dobili predmet koji će nas godinama služiti. 

Potražite modnu inspiraciju

Kao što prilikom građenja poslovne karijere imamo mentora na koga se ugledamo i od koga učimo, tako i u pronalaženju ličnog modnog stila imamo uzore od kojih crpimo inspiraciju. Živimo u vremenu gde se protok informacija odvija brže nego ikada, pa tako nadohvat ruke uvek imamo kvalitetne izvore koji nam mogu otkriti određene trikove i pomoći da oformimo originalni stil. Društvene mreže i različiti blog sajtovi interesantna su mesta gde brojne modne ikone dele korisne savete o svom jedinstvenom načinu odevanja. Javne ličnosti poput muzičkih i glumačkih zvezda veliku pažnju pridaju modnom izražavanju i česta su inspiracija kada je u pitanju autentičan stil. Prikupljajte ideje i pokušajte da na osnovu njih kreirate upečatljive odevne kombinacije, koristeći komade koje već posedujete. 

Izađite iz zone komfora

Činjenica je da nam ušuškanost i poznatost donose određenu vrstu sigurnosti i komfora, ali nas istovremeno sprečavaju da iskusimo nešto drugačije i otkrijemo nešto novo o sebi. Ovo može da se primeni na gotovo svaku životnu situaciju, pa tako i na modno izražavanje. Izlazak iz zone komfora nam pomaže da prevaziđemo različite barijere koje su pred nama i da doživimo novo iskustvo. Ukoliko želimo da izgradimo jedinstveni stil, onda je neophodno da eksperimentišemo sa teksturama i bojama kako bismo pronašli ono što nam odgovara i u čemu se osećamo ispunjeno i komforno. Moda je dinamična i obiluje mnoštvom stilova, čijim isprobavanjem ćemo obogatiti naše iskustvo i pronaći izraz koji odgovara našem tipu ličnosti i prati naše svakodnevne navike i životni stil koji vodimo. 

Traganje za ličnim modnim stilom se ponekad čini kao zahtevan proces, ali često se on događa nesvesno i spontano, a odgovor se krije u banalanim stvarima na koje prvenstveno nećemo ni obratiti pažnju. Moda je vid izražavanja sopstvene ličnosti, pa je zato pronalaženje jedinstvenog modnog izraza ništa drugo do jedan od načina da bolje upoznamo sebe. Ne sumnjamo da ćete koristeći ove proverene savete, kreirati unikatan modni stil i osećati se zadovoljno sopstvenim izgledom. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Veštačke trepavice – drugačiji način lepljenja

Veštacke trepavice vam mogu odmah po stavljanju dati sjajan glamurozan izgled. ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Ah, te divne kovrdže!

Frizura je deo nas koji se menja sa dolaskom nove sezone, baš kao i dezeni, ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Samolepljive aplikacije za tkanine

Da li želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom

Kada se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana