Uz Kafu logo

Za žene koje žele jake i guste obrve

Sa stilom

Autor: uzkafu

obrve1Obrve su ključni deo svakog lica. Njihov oblik, boja i gustina daju poseban efekat čitavom izrazu i pogledu. Iskusne kozmetičarke kažu da je prilikom sređivanja obrva svaka dlačica važna i samo jedan pogrešan potez može pokvariti čitav oblik.

Poslednjih godina vraća se trend punijih i jačih obrva. Složićete se da je ovo lepše od tankih linija koje su nekada bile u modi.

Ženama sa prirodno jakim i gustim obrvama ovaj trend odgovara. Nažalost, ima i onih koje bi želele da im obrve budu gušće, ali ih majka priroda nije nagradila pa na različite načine pokušavaju da reše ovaj problem.

Iako na kozmetičkom tržištu postoji veliki broj proizvoda za postizanje efekta izražajnih obrva, neki od njih samo privremeno deluju, a često mogu biti i štetni zbog raznh hemikalija.

Međutim, iskustva mnogih žena pokazala su da je obrve moguće ojačati i povećati im gustinu prirodnim putem. Evo nekoliko načina:

Kokosovo ulje
Nanesite mlako kokosovo ulje na obrve pre spavanja i utrljajte ga radi postizanja boljeg efekta. Proteini koje sadrži, kao i vitamin E uticaće ne samo na brži rast obrva, već i na njihovu tamniju boju. Primenjujte ovaj savet u toku dva meseca i videćete dobre rezultate.

Vazelin
Pored toga što hidrira kožu, poboljšaće rast i jačanje obrva. Utrljajte vazelin dva ili tri puta dnevno na i oko obrva i za otprilike tri meseca primetićete razliku u odnosu na početni period.

Ricinusovo ulje
Svako će vam za jačanje kose i trepavica preporučiti ricinusovo ulje, a ovaj savet važi i za obrve. Trebalo bi da ga držite tridesetak minuta dnevno na obrvama i zatim isperete mlakom vodom i nekim blagim sredstvom za čišćenje lica.

Aloja vera
Ukoliko imate problem sa gustinom i jačinom obrva zato što su ranije bile tanje nego što ste želeli, trebalo bi da koristite aloja veru za njihovu regeneraciju. Gel ili sama biljka poboljšaće kvalitet dlačica, podstaći će njihov rast i dati poseban sjaj koži oko obrva.

Za brži oporavak obrva nakon nekog neplaniranog masakra nad dlačicama ili greške u čupanju, preporučuje se i maslinovo ili bademovo ulje, žumanac, limun, a neki kažu da i crni luk ima odlično dejstvo.

U svakom slučaju, vredi probati neki prirodni način jačanja obrva, jer čuvaju oči i lep su ukras lica. Kada se regenerišu i oporave, sređivanje treba poveriti kozmetičarkama koje će im dati oblik kakav vaše lice zaslužuje.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Veštačke trepavice – drugačiji način lepljenja

Veštacke trepavice vam mogu odmah po stavljanju dati sjajan glamurozan izgled. ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Ah, te divne kovrdže!

Frizura je deo nas koji se menja sa dolaskom nove sezone, baš kao i dezeni, ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Samolepljive aplikacije za tkanine

Da li želite da bluzu ili džemperić oplemenite  čipkom ili ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Još ne znate za Polyvore sajt?

Imate dobru krojačicu, ali ne i ideju šta biste mogle da šijete? Da li ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom

Žene u potrazi za odgovarajućim nakitom

Kada se spremamo za izlazak i uz konačnu odevnu kombinaciju tražimo ...

Autor: Ana