Uz Kafu logo

Bela čokolada

Kuhinjica

Autor: Jovana

Potrebni sastojci:

  • 300 gr šećera
  • 300 gr mleka u prahu
  • 1/2 margarina
  • 10 kašika vode



Priprema:
Ušpinovati šećer i vodu, skloniti sa vatre, dodati margarin i mleko u prahu. Smesu razliti u pliću posudu i ostaviti da se stegne pa seći na štanglice ili kocke. Smesu možete oblikovati i kao kuglice, pa valjati u mlevene orahe, bademe, lešnike…
Prijatno 😉


7
Ostavi komentar

avatar
4 Teme
3 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
JovanaMarinaLavandaMarina Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marina
Gost
Marina

Ovaj recept mi se bas svidja, samo sto bih ja zamenila margarin puterom. Da li neko zna da li se menja istom kolicinom ili se stavlja manje putera?

Lavanda
Član

Mene zanima kako se spinuje secer?? Ok kad je mala kolicina, kao za caj, ali kako se spinuje veca kolicina? :angry:

Marina
Član

Koliko se ja razumem u poslasticarstvo to je kad napravis zasiceni rastvor secera u vodi i stavis na toplotni izvor da se istopi. Odnos secera i vode treba da bude barem 2:1. Doda se malo limunovog soka zbog ukusa i to je valjda to. Naravno mesa se sve vreme, da secer na dnu serpice ne bi zagoreo. Gotovo je kad se sav secer istopi. Kad postane sasvim prozirna tecnost, zuckaste boje.

Lavanda
Član

Znaci nije: stavis samo secer u serpicu i topis dok se ne otopi, a onda ga prelijes vodom pa kuvas dok ne provri?

Marina
Član

Nije, tako je bas komplikovano jer secer moze da ti zagori :). Tako se valjda pravi ono sto zovu serber za caj.

Jovana
Gost
Jovana

Dakle, tek sad se ukljucujem u ovu pricu o varijantama spinovanja secera i izvinjavam se na tome :blush: Konkretno u slucaju ovog recepta, pomesati secer i vodu, kuvati dok se secer ne rastopi uz povremeno mesanje, i jos par minuta da vri, dok kasika ne pocne sasvim malo da se lepi za unutrasnji zid posude u kojoj spinujete. Ne preterujte sa spinovanjem, jer ce onda smesa biti mnogo gusta i tvrda.

Jovana
Gost
Jovana

P.S. U vezi zamene margarina puterom ,nije mi poznato da li se u tom slucaju menja kolicina, ja bih stavila istu.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana