fbpx

Uz Kafu logo

Joga – rekreacija za svačiji ukus

RekreacijaZa bolji dan

Autor: Marina

Moje interesovanje za jogu je počelo davno, još u srednjoj školi. Istraživala sam literaturu, gledala video snimke treninga, slušala predavanja trenera ali mi nije ništa nije davalo podstreka da krenem sama sa treniranjem.
U to doba u Nišu nije bilo sertifikovanih instruktora a smatrala sam jogu isuviše kompleksnom disciplinom da bi se prepustila nekom ko je samo priučen. Verovatno bih još dugo vremena prošlo do mog pravog časa, da firma u kojoj sam tada radila nije angažovala novog menadžera za ljudske resurse. Sandra, naša nova menadžerka je unela mnogo dobrih novina i naše poslovne aktivnosti ali jedna od najboljih je definitifvno bila redovna rekreacija. Zaposleni su dobili članarine u teretani a i mogućnost joga treninga jer se je Sandra bila ujedno i joga instruktor.
Ideja je bila da dva puta nedeljno, posle posla, imamo grupni joga trening gde bi akcenat bio na opuštanju. Posao ume da nam bude stresan i vezani smo po ceo dan za stolicu i rad na računaru, pa je trebalo da časovi relaksacije budu sredstvo kojim bi izbacili probleme sa posla iz glave. Ja sam već posle prvog časa bila oduševljena. Iako sam se ranije bavila različitim vidovima aerobika i smatrala da dobar trening nije bez poštenog znojenja, joga me je potpuno očarala.
Smatram da je tip vežbanja za svakoga, jer postoji mnogo vidova vežbanja. Hatha joga za relaksaciju, vinyasa joga za one koji žede da se dobro oznoje i shadow joga za one koji vole lagane pokrete nalik plesu.

Joga za početnike

Vinyasa yoga

Shadow yoga

Jeste li vi probali jogu? Kakvo je vaše mišljenje o tome?


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
MilenaJelena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jelena
Član

Jako me interesuje joga, ali kako si rekla u Nisu nema licenciranog instruktora a ne bih da vezbam sa bilo kim. Zbog toga sam istrazivala na netu i dosla do imena Tara Stiles. Gledam njene klipove na youtube-u, jako mi se svidjaju. Ima vezbi i za pocetnike i za one naprednije kao i vezbi za opustanje, zatezanje…za svakog ponesto. Pored toga klipovi su profesionalno odradjeni i jasni su, tako da bih preporucila svakom ko zeli da vezba kod kuce.

Milena
Gost
Milena

Joga je divna disciplina, opuštanje nakon jednog treninga je neverovatno, a uz to je i veoma korisna za čitav organizam.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Rekreacija

Odmor – nužnost ili ne?

Uprkos svim pozitivnim stranama koje odlikuju savremenu civilizaciju, visokom ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Rekreacija

Zumba® fitness sinonim za zabavu i zategnuto telo

Briga o zdravlju i negovanju duha i tela ima sve više poklonika pa se ...

Autor: Aleksandra

procitaj vise
Pročitaj više

RekreacijaZa bolji dan

Akvabik – do vitke linije u bazenu

Iako je odlazak na bazen pretežno vezan za tople dane, meni više prija zimsko ...

Autor: Ana St