fbpx

Uz Kafu logo

Artelje vas poziva na Kreativno leto u Zemunu

Kafa sa prijateljima

Autor: Trnova Ruzica

Osnovcima i sredjnoškolcima leto nesumnjivo donosi mnogo radosti, ali i puno slobodnog vremena.

Projekat Kreativno leto u Zemunu osmišljen je kao podrška deci i roditeljima koji slobodno vreme tokom raspusta žele da iskoriste na drugačiji način.

Centar za umetnost i kulturu Artelje nudi različite radionice namenjene deci i odraslima.

Svaka od njih traje sedam dana, svakog dana po tri sata (od 17 do 20 h).

Cilj radionica je razvoj mašte i kreativnosti kod dece, kao i podrška slobodnom i individualnom izražavanju, oslobađanju mašte i intuicije kroz crtež. Deca uče da razmišljaju samostalno što podstiče njihovu inicijativu da istražuju.

JUL
2-9. 7. 2018. ART TERAPEUTSKE RADIONICE

Radionice su namenjene osobama koje se suočavaju sa poteškoćama u razvoju, ponašajnim i emocionalnim problemima i stresnim životnim događajima zbog kojih im je potrebna podrška. Rad se odvija u grupi a svaka radionica imaće zadatu temu koju ćemo zajedno istraživati.

Teme radionica:

PONEDELJAK: JA I DRUGI – bavimo se kreiranjem slike o sebi, kako sebe vidimo, kako nas drugi vide, kako se osećamo i ponašamo u grupi a kako kada smo sami sa sobom.

UTORAK: MOJE ŽIVOTNE ULOGE – Istražujemo uloge koje su nam date u životu, kao i one koje smo sami izabrali. Bavimo se osećanjima vezanim za uloge i istražujemo koliko su nam bliske ili daleke.

SREDA: KOMUNIKACIJA – “Ćutim ja, al ti me ne čuješ “ Istražujemo kako izražavamo svoja osećanja, kako reagujemo kada smo ljuti ili povređeni, kako komuniciramo sa drugima.

ČETVRTAK: PREVAZILAŽENJE PREPREKA – Bavimo se jačanjem samopouzdanja i određivanjem prioriteta. Istražujemo koliko smo povezani sami sa sobom, da li znamo šta želimo, čega se plašimo, šta nas čini srećnima… Šta nas sputava da se usudimo i šta bi bilo da ipak krenemo?

PETAK: PARTNERSKI ODNOSI – Istražujemo emocije koje prepoznajemo u odnosima sa partnerom i reakciju našeg tela na te emocije. Bavimo se odnosima koji već postoje, kao i onima koje želimo.

SUBOTA: ODNOS PREMA ZDRAVLJU I SOPSTVENOM TELU – Povezujemo se sa sopstvenim telom, osluškujemo šta nam govori, tumačimo poruke koje nam telo šalje i učimo da oslobodimo duboko skrivene emocije.

NEDELJA: OČEKIVANJA – Istražujemo kako smo postali ovo što jesmo, kuda idemo i koje korake pravimo. Kako je naš put do sada izgledao, a kako želimo da izgleda u budućnosti?

Radionice vodi Tatjana Trajković, integrativni savetnik u psihodrami i art terapiji.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Prijemni ispiti, izbori, odluke…

  Sezona je prijemnih ispita. Stres postaje opipljiv. Roditelji su pod ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Upotrebite svoje znanje

Učenje je kao veslanje uzvodno; čim se prestane, odmah se kreće nazad. Lao ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Noć veštica

31.oktobar je dan kada se obeležava Noć veštica (Halloween). Ovo je ...

Autor: Lavanda