fbpx

Uz Kafu logo

Low-cost tips & tricks

Putovanja

Autor: UzKafu

I konačno, stigao je i Easyjet kod nas!

Low-cost kompanije nam otvaraju vrata ka primamljivim destinacijama tako da uz malo novca  i par meseci planiranja u napred sada možete da putujete gde pre samo par godina niste ni planirali. Ipak, niska cena nosi i neke specifičnosti o kojima treba voditi računa:

Lowcost

  • prtljag – vodite računa o tome da li se kofer od 20kg podrazumeva uz kartu ili ne. Easyjet kompanija vam dozvoljava da besplatno ponesete samo ručni prtljag određenih dimenzija dok za kofer od 20kg treba da doplatite 30eur ukoliko kartu kupujete online. U suprotnom cena je drastično veća.
  • vezana sedišta – praksa nekih kompanija, na čestim destinacijama je da sedišta nisu numerisana. Znači ko pre uđe – dobije bolje mesto i mesto za svog saputnika. Uz nadoknadu od par eura možete unapred odabrati sedišta. Kod Easyjeta u Srbiji sedišta su numerisana.
  • check-in – opet praksa nekih kompanija je da je potrebno da se čekirate kod kuće i odštampate boarding kartu. U suprotnom uslugu čekiranja mogu na licu mesta da vam naplate i do 40eur. Mogućnost online check-ina je od 30 dana pre polaska do 2h pre polaska. Ovo je jako zgodno ako sa sobom imate samo ručni prtljag.
  • dečija kolica – s obzirom na to da ide vreme godišnjih odmora, ako putujete sa detetom i nosite kolica, obratite pažnju na to da li kolica možete nositi do aviona kao ručni prtljag ili ćete ipak čedo morati da nosite na rukama neko vreme.
  • plaćanje karticom – sve niskotarifne kompanije svojim klijentima dodatno naplaćuju plaćanje karticom. Razlog je obrada podataka i veza sa bankom. Visina nadoknade zavisi od tipa kartice (da li je kreditna ili debitna). Najčešće je kupovina preko neta besplatna ako plaćate debitnom karticom ili dosta niža od cene koju biste platili za korišćenje kreditne kartice.
  • “grupna” karta – ako je recimo ostala još jedna karta po ceni od 30 eur, a sledeća je npr.40 eur vodite računa kako kupujete 2 karte. Grupnom kupovinom platićete 2x40eur, a na 30eur + 40 eur.

Neka vas ništa od ovog ne brine. Samo čitajte sitna slova i lepo putujte! 🙂


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Val Thorens – Francuska

Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi. Sve više ljudi se ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Sarajevo prvi deo

Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Sarajevo drugi deo

Dobrodošli na nastavak putešestvija, simbolično  nazvanog Sarajevo, jer je ...

Autor: Jovana