Uz Kafu logo

Kako se brzo i lako spakovati za put?

Putovanja

Autor: uzkafu

Sezona odmora je u toku. Mislimo da imamo dovoljno vremena da se spakujemo i organizujemo. Ali kada pogledamo kalendar i nabrojimo sve obaveze, shvatimo da smo ponovo u škripcu, zar ne? Ženama i mamama se ovo dešava skoro pa uvek. 

Znate li kako da pakovanje više ne bude stresno i kako da osetite onu pravu euforiju pred put? Brzo pročitajte ove savete i dobro ih upamtite. Trebaće vam i za sledeću godinu.

Napravite spisak

Dobar spisak je osnova svakog pakovanja. Na spisku treba da se nađu samo one stvari koje će vam zaista biti neophodne. Nemojte da dodajete još ovaj i još ovaj komad garderobe za svaki slučaj i tako završite sa dva ogromna kofera i 90% garderobe koje nećete ni obući. Takođe, ako putujete avionom proverite pravila o prtljagu kompanije sa kojom putujete i pridržavajte ih se.

Odvojite vreme

Ukoliko ste pretrpani obavezama i nemate dovoljno vremena za pakovanje, odvojite nekoliko dana za to. Podelite obaveze tako što ćete jednog dana prati garderobu, drugog dana odvojiti kozmetiku i lekove, trećeg obuću i tako dalje.

Bitne stvari

Stvari poput pasoša, ukoliko putujete u inostranstvo, novca i fotoaparata stavite na poseban spisak kako nešto ne biste zaboravili.

Kombinacija garderobe

Naparavite odevne kombinacije koje ćete nositi. Na taj način nećete poneti višak garderobe, a i na odmoru ćete uvek znati šta da obučete. Kombinacije pravite u skladu sa time koliko dana ćete biti na odmoru, ali i u skladu sa prilikom za koju se oblačite. Ako idete na poslovni put neka većina vaše garderobe bude tog tipa, ako pak idete na more ili zimovanje ponesite udobnu, opuštenu garderobu, kao i par komada za večernji izlazak.

Birajte materijale koji se ne gužvaju

Ovo će vam mnogo olakšati putovanje, jer automatski znači da nećete morati da nosite putnu peglu sa sobom, a i zašto biste na odmoru vreme provodili peglajući? Ukoliko ipak imate neke stvari koje su sklone gužvanju, npr. košulje, uredno ih sklopite i stavite ih na vrh kofera.

 

Obuća

Obuću spakujte na dno kofera jer je kabasta i nemojte nositi previše obuće. Jedne večernje cipele su sasvim dovoljne, pa neka budu u neutralnoj boji. Za dan ponesite dva ili tri para, ali vodite računa da obuća koju nosite bude najudobnija koju posedujete.

Sadržaj hotela

Raspitajte se da li u hotelu u kome odsedate imate fen, peškire i kozmetiku pa te stvari ostavite kod kuće kako vam ne bi dodatno opterećivale prtljag.

Veš i čarape

Ove stvari su male i lako se pakuju pa ih smestite u manje pregrade ili praznine koje nakon pakovanja budu ostale u koferu i tako popunite svako prazno mesto.

 

Kozmetika

Kozmetiku zapakujte u poseban neseser a prethodno sve preparate stavite u kesu jer se često dešava da se u putu nešto od toga izlije, a ne želite razmazan šampon na svojoj garderobi.

Nakit i aksesoari

Ovakve sitnice spakujte u posebne manje kutijice i ne preterujte sa količinom koju ćete poneti

Lekovi

U vašem koferu se mora naći mala putna apoteka koja će vam pomoći u slučaju nužde. Zato napravite spisak neophodnih lekova i budite sigurni da ste pokrili svaku oblast za koju vam mogu biti potrebni.

 

I na kraju, ne zaboravite da se lepo provedete. Čak i da je neka sitnica ostala kod kuće ne dozvolite da vam to pokvari odmor i raspoloženje.

Srećan put!

 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Sarajevo drugi deo

Dobro došli na nastavak putešestvija! Simbolično  nazvanog Sarajevo, jer ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima, Putovanja

Saint Emilion i francuska ambrozija

Da li vam se desilo da odgledate klip na Yotube-u o nekom srednjevekovnom ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima, Putovanja

Novogodišnje ludilo

"Veju veju pahulje, sneg po staklu šara, stiže Nova godina, a odlazi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Bil Brajson “Ni ovde, ni tamo: Putešestvije po Evropi”

Bil Brajson je još kao mladić, sedamdesetih godina dvadesetog veka, sa ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Šoping turizam – Pandorf

Iako su godine sankcija su za nama i u našoj zemlji se može kupiti kvalitetna ...

Autor: Marina