Uz Kafu logo

Regija Kavale, Nea Iraklica – dobar izbor za pravi odmor

Kafa sa prijateljima

Autor: Milena

Nedavno smo se vratili sa jednog veoma interesantnog odmora.

Bili smo u Nea Iraklici, mestu koje se nalazi nedaleko od Kavale i oko 140km od Soluna.

Zašto kažem da je odmor bio interesantan?
Zato što nas ni na koji način nije opteretio i umorio. Konačno smo sa sa odmora vratili osveženi, odmorni i puni energije!

Nea Iraklica bila je sasvim slučajan izbor.

Neki prijatelji su nam govorili da su se tamo lepo proveli, ali nije to bio glavni razlog. Vodila nas je čista intuicija. Zato ću se potruditi da vam dočaram zbog čega bih ponovo izabrala regiju Kavale za odmor.

Prvo, put nije naporan. Putuje se samo auto putem. Nema krivina i sporije vožnje. Kada nema čekanja na granici, od Niša se stiže otprilike za 7 sati vožnje.

Smeštaj sam pre odmora izabrala i rezrvisala brzo i lako. U tome mi je pomogla nikana.rs. Poslali su mi predloge i do kraja dana rezervacija je bila gotova.

U principu, bili smo zadovoljni apartmanom, mada je mogao da bude malo prostraniji, samo zbog deteta, ne zbog nas. Ali sve ostalo bilo je odlično – higijena, blizina plaže, blizina marketa i restorana i domaćini.

U stvari, shvatila sam da smo generalno postali malo razmaženi kada su letovanja u pitanju.

Zahtevamo poseban komfor i uslove kakve nekada ni kod kuće nemamo. Mislim da reba da nam bude važno samo to da imamo plažu, more i lepo vreme. Da smo zdravi i na odmoru sa voljenim osobama. Zar to nije dovoljno za opuštanje i uživanje? Ispravite me ako grešim.

Inače, Nea Iraklica nije veliko mesto. Ono što se meni dopalo je njena praktičnost. Dva velika marketa koji nisu udaljeni, restorani i lokali sa dobrom hranom su na svakom koraku, a cene su sasvim prihvatljive za turističko mesto.

Plaža je velika, dugačka i dovoljno široka. Odlična je za decu, jer ima veliki plićak pa mališani zaista uživaju.

Što se sadržaja za decu tiče, u Nea Iraklici i Nea Peramosu mislim da klincima nije dosadno, bez obzira na godine. Ima dovoljno parkića za sve uzraste, luna parkova, raznih zanimacija i naravno – slatkiša.

Nas je posebno oduševila plaža Amolofi. 

Nalazi se na desetak minuta vožnje od Nea Iraklice i nedaleko od Nea Peramosa, koji je takođe odličan izbor za letovanje.

Plaža Amolofi jedna je od najlepših u regiji Kavale, a možda i šire. Čine je tri dela koja su odvojena brdašcima. I sva tri dela su divna. Mi smo nekoliko puta bili na trećoj plaži od Nea Peramosa, zato što tamo ima naviše prostora za igranje i postavljanje sopstvenog suncobrana.

Deci je ova plaža interesantna zbog prijatne vode i dugačkog plićaka, pesak je sitan i čist, a školjki ima toliko da svako ko dođe može da napravi lepu kolekciju i ponese je kući.

Nismo propustili priliku i da odemo do Kavale.

Međutim, kratko smo se zadržali, jer je dan bio vreo i nije nam prijalo da ga provedemo na asfaltu i među automobilima. Mislim da za Kavalu treba odvojiti čitav dan. Nije mali grad, ima dosta toga da se vidi.

Usput smo svratili u Palio, mestašce koje je nekada nosilo titulu grčkog Sen Tropea. Nisam se udubljivala u priču zbog čega više nije tako. Čuvam to za sledeću priliku.

Kada smo napravili turu kroz mesta oko Kavale, shvatili smo da je Nea Iraklica bila odličan izbor za smeštaj i bazu. Mada,  Nea Peramos je takođe simpatičan i veći, koliko se nama čini.

Sve u svemu, stavljam regiju Kavale na dobar izbor za letovanje sa bebom, odnosno sa decom. Ukoliko razmišljate da li da svoj odmor provedete u ovom delu Grčke, imate moju preporuku.

Evo još malo fotografija i naravno, ukoliko sam nešto propustila da pomenem – slobodno pitajte.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Val Thorens – Francuska

Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Sarajevo – prvi deo

Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Hristos Voskrese

U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Bahami – zemlja gusara

Zašto se za Bahame kaže da su „Raj na zemlji“? Zato što su ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Manastiri – utočište mira i spokoja

Nedavno sam bila na jednodnevnom  izletu, kada sam obišla i tri manastira ...

Autor: Jovana