Uz Kafu logo

Oslobodi svoju priču

Da ti kažem

Autor: uzkafu

Zašto terapeutsko pisanje i koji su benefiti?

Zato što se pisanjem „otkačimo“ od mislenih obrazaca, više nisu deo nas, nego su „objekat“ kojim se lakše rukuje. Onda možemo da ih organizujemo, da napravimo strukturu od njih, da uspostavimo red nasuprot vladajućem haosu. Misli, a time i emocije se sumiraju, višak se odstranjuje i ostaje suština.

Šta se dobija na kursu?

Satkani smo od priča. Kako onih koje pričamo i slušamo svakodnevno, tako i onih koje su se gradile i prenosile generacijama a kojih možda i nismo svesni.
Dvanaestonedeljni kurs podeljen je u tri celine: Ko sam ja, Ko su drugi i Koja je moja priča.

Iz nedelje u nedelju, savladavaju se osnove terapeutskog pisanja i usvajaju alati koji mogu da se koriste i nakon kursa. Poseban je akcenat na radu sa unutrašnjim kritičarima kroz tehnike terapeutskog pisanja i kognitivno-bihevioralnog koučinga, uz podršku grupe.

Polaznice izlaze sa kursa sa gotovom pričom o sebi ili onome što se u ovom procesu ispostavi važnim za nju. Po želji, priča će biti objavljena u Više od knjige sveskama i blogu.

Autorke programa

Vanja Nikolić, dramaturg, autorka i mentorka za pisanje. Kao mentor za pisanje u radu sa ljudima je osvestila da velika većina jako dobro poznaje tehnike pisanja i zna kako da napiše svoju priču, ali ne uspeva da se suoči sa unutrašnjim kritičarima. Motivisana time je završila edukaciju iz Kognitivno – bihevioralnog koučinga u okviru koje se detaljnije bavila radom na unutrašnjim kritičarima i to svoje iskustvo prenosi i na ovaj program.

Ivana Miljak Karanfilov, doktor filoloških nauka i master dramaturgije. Završila je edukaciju za facilitatora terapeutskog pisanja na Institutu za terapeutsko pisanje osnivačice Ketlin Adams. Ivana se terapeutskim pisanjem bavi i teorijski tako što prevodi literaturu, piše priručnike i isprobava tehnike i alate u praksi.

Bojana Pražić, diplomirani inženjer arhitekture, marketar, pisac internet sadržaja i mentorka za kreativnost. Kao arhitekta, ona “drži prostor” za rad na zadacima i stara se da celokupan prolazak kroz proces bude dinamičan, prijatan i inspirativan.

Cena tromesečnog kursa je 180 evra. Iznos se uplaćuje kao rezervacija, jer je broj mesta ograničen.

Prijave na viseodknjige@gmail.com otvorene su do 17.9. ove godine.


Pretplati me
Obavesti o
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dara
1 godina ranije

Pisanje unutrašnjih doživljaja može da bude lekovito. Ali kod nekih može da bude frustrirajuće zato što nisu svi talentovani da stave na papir svoje unutrašnje misli. Kada se zablokira, a to se dešava i profesionalnim piscima, kada jednostavno ne možete da se izrazite, mozak odbija poslušnost onda može da se javi frustracija, a ako to traje duže, posebno kod osetljivih ličnosti može da se čak utone u depresiju. Treba biti pažljiv, verujem da ovi kursevi mogu dosta da pomognu u vezi toga

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Kada je dosta

Koliko smo samo puta čuli za izraze potrošačko društvo, konzumerizam, ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

„Za sat vreme idem na bas”

Ovo će biti jedan tekst o našem govoru, ali bez zaključka i bez uplitanja ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Bez saveta, molim!

Pripadam onoj grupi ljudi koja nespremno dočekuje svako godišnje doba i ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

U godini jedan dan

Prošle nedelje svi su pričali o Danu maternjeg jezika i isticali njegov ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ali ja ipak ...

Autor: uzkafu