Uz Kafu logo

Venčanje u prirodi: Saveti za organizaciju na otvorenom i u prirodnom okruženju

Zanimljivosti

Autor: Velibor Živkov

Venčanje u prirodi je sve popularniji izbor za parove koji žele da svoj veliki dan provedu okruženi lepotom prirode. Organizacija venčanja na otvorenom i u prirodnom okruženju može donijeti jedinstvenu i čarobnu atmosferu. Međutim, zahtijeva posebno planiranje i pažljivu organizaciju kako bi se osiguralo da sve bude savršeno.

Izbor lokacije

Planiranje venčanja na otvorenom može biti uzbudljivo i romantično iskustvo. Prvi korak u organizaciji je izbor odgovarajuće lokacije. Kada razmišljate o vrsti prirodnog okruženja, razmotrite da li biste voleli da se vaše venčanje održi na plaži, u planinskom predelu ili na seoskom imanju. Svako od ovih okruženja ima svoje čari i lepote, ali važno je odabrati ono koje najbolje odgovara vašem stilu i ukusu.

Nakon što ste razmislili o vrsti prirodnog okruženja, vreme je da istražite različite lokacije koje su vam na raspolaganju. Pregledajte različite prostore koji se bave organizacijom venčanja na otvorenom i napravite listu onih koji vam se najviše dopadaju. Prilikom posete ovim lokacijama, pažljivo proverite praktičnost i dostupnost. 

Takođe treba da razmislite o vremenskim uslovima. Da li je lokacija izložena jakom suncu ili vetrovima? Ako je tako, možda ćete želeti da razmotrite postavljanje tende ili šatora kako biste zaštitili svoje goste od vremenskih nepogoda.

Organizacija ceremonije

Kada je u pitanju organizacija ceremonije, bitno je da odaberete odgovarajući datum koji će se uklopiti u vašu viziju venčanja. Razmotrite sezonu u kojoj želite da se venčate i proverite da li će izabrani datum biti pogodan za vaše goste.

Pored izbora datuma, treba da pronađete idealno mesto za venčanje. Ovo može biti na istoj lokaciji gde će se održati prijem, ili možda želite da imate ceremoniju na jednom mestu, a prijem na drugom. Bez obzira na vašu odluku, važno je da mesto bude dovoljno prostrano i da ima lep pogled koji će oduševiti vas i vaše goste.

Takođe, razmislite o dekoraciji i cvetnim aranžmanima. Oni će dodati poseban šarm vašoj ceremoniji i učiniti je još lepšom. Pogledajte različite opcije i izaberite one koje se slažu sa stilom vašeg venčanja.

Priprema prostora

Kada je reč o pripremi prostora za prijem, bitno je da obezbedite dovoljno sedišta i stolova za sve goste. Takođe, razmislite o prostoru za ples, posebno ako planirate da imate plesni podijum. Proverite akustiku i ozvučenje kako bi gosti mogli da uživaju u muzici.

Ne zaboravite na toalete i garderobu. Obezbedite dovoljan broj toaleta za sve goste, kao i prostor za presvlačenje i sređivanje. Važno je da se ovi prostori nalaze u blizini glavnog prostora kako bi gosti mogli lako da pristupe njima.

Catering i piće

Hrana i piće su jedan od najvažnijih elemenata venčanja. Angažujte profesionalne usluge ceteringa koji ima iskustva sa organizacijom venčanja na otvorenom. Razmotrite tip menija koji biste želeli i osigurali da hrana odgovara vašim ukusima i potrebama.

Pored hrane, organizujte piće za goste. Možete napraviti koktele sa raznim pićima ili ponuditi šampanjac za dobrodošlicu. Takođe, ne zaboravite na adekvatno čuvanje hrane i pića kako biste osigurali svežinu i kvalitet tokom celog događaja.

Muzika i zabava

Muzika je neizostavni deo svakog venčanja. Odaberite bend ili DJ-a koji će animirati vaše goste i održavati atmosferu veselom tokom cele noći. Dogovorite sa njima repertoar i muzičke želje kako biste bili sigurni da će svirati pesme koje vam se sviđaju.

Osigurajte dovoljno parking mesta za sve goste i obezbedite da imate jasna uputstva o dolasku na lokaciju. Angažujte obezbeđenje kako biste bili sigurni da se gosti osećaju bezbedno tokom celog događaja.

Takođe je važno imati plan B za loše vreme. Ako se venčanje održava napolju, treba da imate alternativni prostor u slučaju kiše ili lošeg vremena. Ovo će vam omogućiti da mirno organizujete venčanje bez brige o vremenskim uslovima.

Fotografija i video snimanje

Venčanje je poseban događaj koji želite da zabeležite na fotografijama i video snimcima. Pronađite profesionalnog fotografa i snimatelja koji će uhvatiti najlepši trenutak vašeg venčanja. Dogovorite se o vremenu i mestu snimanja kako biste bili sigurni da će fotografije i snimci biti onakvi kakve ste zamislili.

Razmislite o lokacijama za slikanje. Možete odabrati nekoliko mesta na kojima će se snimati fotografije sa venčanja. Odaberite lokacije koje su vam bliske ili koje imaju poseban značaj za vas i vašeg partnera.

Gosti i pozivnice

Sastavljanje spiska gostiju je jedan od najvažnijih koraka u organizaciji venčanja. Napravite spisak sa imenima svih ljudi koje želite da pozovete na venčanje. Razmislite o broju gostiju i napravite raspored mesta kako biste osigurali da imate dovoljno prostora za sve.

Nakon sastavljanja spiska, vreme je da izradite i pošaljete pozivnice. Izaberite pravi dizajn koji odražava stil venčanja i uključite sve potrebne informacije, kao što su datum, lokacija i satnica. Pošaljite pozivnice na vreme kako bi gosti imali dovoljno vremena za planiranje dolaska na venčanje.

Razmotrite smeštajne mogućnosti za goste koji dolaze iz drugih gradova. Možete rezervisati hotelske sobe ili pružiti informacije o lokalnom smeštaju kako bi gosti mogli da nađu odgovarajući smeštaj za sebe.

Finansije i budžet

Iako organizacija venčanja može biti izuzetno uzbudljiva, važno je da imate jasan plan finansija i odredite budžet za venčanje. Napravite detaljan listu svih troškova koji se javljaju pri organizaciji venčanja i pravilno rasporedite troškove kako ne biste prekoračili svoj budžet.

Razmotrite mogućnosti za uštedu na troškovima. Na primer, umesto da unajmite skupe cvetne aranžmane, možete sami napraviti jednostavne aranžmane ili koristiti prirodne elemente za dekoraciju. Takođe, pogledajte različite opcije za catering i muzičare kako biste pronašli one koji nude dobar kvalitet po pristupačnoj ceni.

Pratite i kontrolišite troškove tokom organizacije. Redovno proveravajte svoj budžet i uskladite ga sa stvarnim troškovima kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

Zaključak 

Organizacija venčanja u prirodi može doneti jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu, ali zahteva pažljivo planiranje i pripremu kako bi sve proteklo glatko. Uz pravilne savete i smernice, mogućnosti su beskrajne za stvaranje bajkovitog venčanja u prirodnom okruženju. Važno je odabrati prikladnu lokaciju, pripremiti plan B u slučaju lošeg vremena, iskoristiti prirodne elemente kao dekoraciju. Sa pravim pristupom i pažljivim planiranjem, venčanje u prirodi može biti ne samo prekrasno, već i nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

Važno je da se opustite i prepustite se ljubavi i magiji koju venčanje nosi sa sobom.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Mensa – testiranje u Nišu

Mensa Srbije organizuje testiranje-proveru potencijala. Testiranje će biti ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Marijin kreativni kutak- nova kolekcija i giveaway

Marija iz Marijinog kreativnog kutka nam je pripremila novu kolekciju prelepog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Supermodeli – gde su i šta rade?

Termin ‘’supermodel’’, kako kaže Wiki, odnosi se na visoko plaćenog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Festival “Nauk nije bauk 4”

Gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša organizuje četvrti Festival "Nauk nije ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom, Zanimljivosti

31. Amstel fešn vik

Ovogodišnja 31.prolećna beogradska Nedelja mode biće održana od 31. marta ...

Autor: uzkafu