Uz Kafu logo

Ako tražite kvalitetne prirodne proizvode – upoznajte Zlatiborka!

Kafa sa prijateljima

Autor: Milena

Ima žena koje vole fensi kolače i torte sa šarenim bombonama. Ima i muškaraca koji bez sušija i lososa ne mogu da zamisle dan.
Ali oni nisu ciljna grupa priče koja sledi.

Ovaj tekst namenjen je svima kojima su čvraci i slaninica idealan doručak, a pršuta, kulen i sudžuk omiljene poslastice. Ako se pronalazite u ovome, upoznajte Zlatiborka!

Razgovarala sam sa Srđanom, pokretačem ove ideje i pravim poznavaocem zlatiborskih proizvoda. Obratite pažnju na ono što je rekao o kvalitetu, a zatim posetite Zlatiborkov online shop.

Ko je Zlatiborko?

Zlatiborko je porodični posao koji za svoj glavni koncept ima zamisao da očuva tradiciju srpskih domaćih prirodnih proizvoda po kojima smo svetski priznati i poznati. Samim tim i da ponudi svojim kupcima mogućnost da uživaju u najboljim zlatiborskim delikatesima. Cilj je okupiti najbolje proizvođače koji su ovekovečeni mnogobrojnim domaćim i stranim nagradama i zlatnim medaljama i njihove najbolje proizvode pod jedan krov.

 

Šta možemo da očekujemo od Zlatiborka?

Od Zlatiborka možete da očekujete isključivo 100% autentične prirodne proizvode koji su proverenog vrhunskog kvaliteta bez ikakvih komercijalnih konzervanasa i dodataka. To i jeste glavni cilj, da iz udobnosti vaše fotelje naručite vrhunske domaće proizvode i da znate tačno šta jedete. Jer hrana može biti lek, ali i otrov. Vi dobijate samo ono što bi i sam Zlatiborko jeo :).

 

Zašto su proizvodi sa Zlatibora bez konkurencije na našim prostorima, a i šire?

Pre svega, magija Zlatibora krije se u savršenom vazduhu. On nastaje kao posledica ukrštanja moćne struje vetrova s visokih Karpata, tople i mirisne mediteranske struje sa Sredozemnog morа i kristalno čistog i svežeg vazduha sa Alpа i Dinаridа.

Ova ruža vetrova blagotovorna je za sve koji pate od respiratornih bolesti. Miris borovih i bukovih šuma, kao i pitome padine bogate mirisnim lekovitim biljem očaravaju svakoga ko je ikada kročio u ovu vazdušnu banju.
Zato nije ni čudo što je svako jelo koje pojedete na Zlatiboru vrhunski specijalitet. Za šta god se odlučili da probate – kajmak, sireve, jagnjetinu, rakiju, slatko od divljih jagoda, kupina i drugog šumskog voća, livadski, bagremov ili med od borovih iglica.

 

 

 

Da li u budućnosti možemo da očekujemo da Zlatiborko proširi asortiman svojih proizvoda ili će to i dalje biti samo suhomesnati proizvodi izuzetnog kvaliteta?

Zlatiborko će se stalno proširivati asortiman i to je već u planu. Biće proizvoda na bazi naših planinskih lekovitih i aromatičnih biljaka, kao i proizvodi na bazi brdsko-planinskog meda. Razne čajne mešavine poznatih i priznatih travara. Planiramo da uključimo i mlečne proizvode. Takođe naši kupci će imati dostupne i ručne radove kreativnih i vrednih baka iz zlatiborskih sela. Ovo je samo početak.

Koji proizvod je posebno Zlatiborku drag, odnosno bez čega ne bi trebalo da se završi porudžbina u online shopu?

Što se omiljenog proizvoda tiče to bi sigurno morala da bude ovčija pršuta. Ali iskreno, ne bunim se kad jedem ni jedan od ostalih koje imamo u ponudi. Svi su vrhunski i jako ukusni. Nešto na šta naš srpski DNK odmah reaguje, a organizam odmah izluči serotonin (hormon sreće) pa svima lepo! 🙂


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Val Thorens – Francuska

Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Sarajevo – prvi deo

Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Hristos Voskrese

U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Bahami – zemlja gusara

Zašto se za Bahame kaže da su „Raj na zemlji“? Zato što su ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima

Manastiri – utočište mira i spokoja

Nedavno sam bila na jednodnevnom  izletu, kada sam obišla i tri manastira ...

Autor: Jovana