fbpx

Uz Kafu logo

Losos u slatkoj marinadi

Slaniši

Autor: Marina

Nedelja je dan kada me krene inspiracija da budem kuvarica. Posle naporne radnje nedelje i celodnevnog subotnjeg odmora, u nedelju ujutru se probudim orna da ugodim sebi i svom dragom nekim svežim specijalitetom.
Izbor je ovog puta pao na lososa a inspiraciju sam rešila da potražim na samoj pijaci. Dozvolila sam sebi da me ponese ponuda svežih začina i tako je izbor pao na ruzmarin.
Obožavam miris ruzmarina, pa sam želela da proverim i kako se kombinuje sa ribom. Po meni rezultat je bio fantastičan pa sam rešila da svoj uspeh podelim sa vama.

Potrebni sastojci (za dve osobe):

  • 400 grama fileta svežeg lososa
  • šaka svežeg ruzmarina
  • sok od jedne pomorandže
  • supena kašika meda
  • supena kašika balsamiko sirćeta
  • supena kašika maslinovog ulja
  • kafena kašičica brašna

Pripema:

Za marinadu sitno iseckajte ili istucajte u avanu svež ruzmarin. Tome dodajte sok od narandže, med i balsamiko sirće.
U dubljoj posudi ređajte ribu dobro natopljenu marinadom, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru tri sata. Sledeći korak je pečenje. Zagrejte rernu na 200 stepeni desetak minuta pre ubacivanja ribe. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje koju ćete preliti marinadom u kojoj je ležala i ostavite da se peče 40-ak minuta. Nemojte poklapati niti prekrivati posudu pri pečenju.
Po završetku pečenja, izvadite ribu iz posude za pečenje i servirajte je na tanjiru. Preostalu marinadu iscedite iz posude za pečenje, sipajte u šerpicu, dodajte maslinovo ulje i kašičicu brašna i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dobijenim sosom prelijte filete ribe.

Ribu možete poslužiti uz bareni krompir ili blitvu a kao piće idealno ide polusuvo belo vino.

Losos u slatkoj marinadi

Prijatno i uživajte 😉


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan, brzo ...

Autor: Jovana