Uz Kafu logo

Lovačke šnicle

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

sniclePotrebni sastojci:
2,3 glavice crnog luka
1 sargarepa
400 gr – 500 gr juneceg buta sečenog na šnicle
malo ulja
malo brašna

 

Priprema:
Izlupati šnicle, uvaljati ih u brašno i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz tiganja, propržiti potom sitno seckan luk i rendanu šargarepu i vratiti šnicle u tiganj. Naliti vodu tako da se pokrije ceo sadržaj i krčkati na tihoj vatri sat i trideset minuta. Imam običaj da začine i so stavljam na kraju jer po preporuci mnogih kuvara so ostavlja meso žilavim prilikom prženja.

 

Uživajte uz mekane šnicle i prilog po želji – krompir pire, bareni integralni pirinač.

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina