fbpx

Uz Kafu logo

Lovačke šnicle

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

sniclePotrebni sastojci:
2,3 glavice crnog luka
1 sargarepa
400 gr – 500 gr juneceg buta sečenog na šnicle
malo ulja
malo brašna

 

Priprema:
Izlupati šnicle, uvaljati ih u brašno i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz tiganja, propržiti potom sitno seckan luk i rendanu šargarepu i vratiti šnicle u tiganj. Naliti vodu tako da se pokrije ceo sadržaj i krčkati na tihoj vatri sat i trideset minuta. Imam običaj da začine i so stavljam na kraju jer po preporuci mnogih kuvara so ostavlja meso žilavim prilikom prženja.

 

Uživajte uz mekane šnicle i prilog po želji – krompir pire, bareni integralni pirinač.

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana