Uz Kafu logo

Lovačke šnicle

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

sniclePotrebni sastojci:
2,3 glavice crnog luka
1 sargarepa
400 gr – 500 gr juneceg buta sečenog na šnicle
malo ulja
malo brašna

 

Priprema:
Izlupati šnicle, uvaljati ih u brašno i pržiti dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz tiganja, propržiti potom sitno seckan luk i rendanu šargarepu i vratiti šnicle u tiganj. Naliti vodu tako da se pokrije ceo sadržaj i krčkati na tihoj vatri sat i trideset minuta. Imam običaj da začine i so stavljam na kraju jer po preporuci mnogih kuvara so ostavlja meso žilavim prilikom prženja.

 

Uživajte uz mekane šnicle i prilog po želji – krompir pire, bareni integralni pirinač.

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana