Uz Kafu logo

Olgin čizkejk

KuhinjicaSlatkiši

Autor: UzKafu

Olgin cheesecakePotrebno je:

  • 3oo grama mlevene Plazme
  • 125 grama otopljenog putera
  • sok od jednog limuna
  • sok od jedne pomorandže
  • 300 grama crvenog voća (višnja, malina, kupina, jagoda…)
  • 150 grama šećera
  • 2 kašike gustina
  • 80 ml vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 grama šećera u prahu
  • 500 grama krem sira

Priprema:

Korica se priprema tako što se mlevenu plazma natopi sokom od limuna i pomorandže. Doda se prohlađen, otopljen puter i zatim sve promeša da se sjedini. Uzmite okrugli pleh kome se skidaju stranice (prečnika 26 cm) i po dnu ravnomerno rasporedite smesu od plazme, soka i putera. Stavite u frižider da se stegne.
Voćni fil se sprema tako što se voće pospe šećero, zatim se doda voda i ostavi da se prokuva. Kad smesa provri, kuvati još malo pa dodati dve kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ako je smesa suviše tečna, dodajte još malo gustina. Ostaviti da se prohladi. Šerpu možete staviti i u drugu posudu sa hladnom i prmešati povremeno
Za beli fil umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite i sir. Sve dobro sjedinite. Premažete koricu i ostavite malo u frizideru da se hladi.
Na kraju rasporedite voćni fil preko belog fila i sve stavite u frižider da se ohladi i još malo stegne.

Uživajte!

Autor: Olga Ješić


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana