Uz Kafu logo

Bakino medeno srce

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Lavanda

:heart:

Ko kaže da medeno srce mora da bude tradicionalno sečeno? Od kako imam silikonski kalup sve iz moje kuhinje izlazi u obliku mafina :biggrin:

Bakino medeno srce nikad nije omanulo pa nam praznični dani mirišu na cimet ovih dana.

medenjaciSastojci:

  • 300 gr. brašna
  • 100 gr. šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašicica kakaa
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka
  • velika kašika meda
  • 50 ml ulja
  • džem od kajsije
  • 100 gr čokolade
  • mali maslac
  • nepuna šoljica slatke pavlake

U jednoj činiji pomešati sve praškaste sastojke, a u drugoj jaja, mleko, med i ulje. Kalupe napuniti malo vise od 1/2, u svaki mafin staviti po kašičicu džema pa preko dodati ostatak testa. Peći na 220C oko pola sata.

Istopiti čokoladu i maslac pa dodati slatku pavlaku i još malo mešati. Gotove i prohlađene mafine umočiti u čokoladu 🙂

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana