fbpx

Uz Kafu logo

Bakino medeno srce

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Lavanda

:heart:

Ko kaže da medeno srce mora da bude tradicionalno sečeno? Od kako imam silikonski kalup sve iz moje kuhinje izlazi u obliku mafina :biggrin:

Bakino medeno srce nikad nije omanulo pa nam praznični dani mirišu na cimet ovih dana.

medenjaciSastojci:

  • 300 gr. brašna
  • 100 gr. šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašicica kakaa
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka
  • velika kašika meda
  • 50 ml ulja
  • džem od kajsije
  • 100 gr čokolade
  • mali maslac
  • nepuna šoljica slatke pavlake

U jednoj činiji pomešati sve praškaste sastojke, a u drugoj jaja, mleko, med i ulje. Kalupe napuniti malo vise od 1/2, u svaki mafin staviti po kašičicu džema pa preko dodati ostatak testa. Peći na 220C oko pola sata.

Istopiti čokoladu i maslac pa dodati slatku pavlaku i još malo mešati. Gotove i prohlađene mafine umočiti u čokoladu 🙂

 


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana