Uz Kafu logo

Bele njoke

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

njoke

  • 500-600 g. njoki (zamrznutih)
  • 1 supena kašika ulja
  • 400 g. pilećeg filea
  • 1 tikvica srednje veličine ili 2 manje
  • 1 čaša kisele pavlake (dobar ukus daje i neutralna pavlaka)
  •  so, biber, peršun i drugi začini po želji

Zamrznute njoke skuvajte i procedite kao bilo koju drugu testeninu. Piletinu iseckati na komade i propržiti na vrelom ulju. Kad meso porumeni dodajte tikvice iseckane na kockice i dinstajte jos 5 minuta. Dodajte pavlaku, začine i na kraju njoke. Izmešajte sve i krčkajte jos par minuta na laganoj vatri. Za neki jači ukus možete dodati  rendani tvrdi sir ili blago pečenu hrskavu slaninicu.

Prijatno!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana