fbpx

Uz Kafu logo

Bele njoke

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

njoke

  • 500-600 g. njoki (zamrznutih)
  • 1 supena kašika ulja
  • 400 g. pilećeg filea
  • 1 tikvica srednje veličine ili 2 manje
  • 1 čaša kisele pavlake (dobar ukus daje i neutralna pavlaka)
  •  so, biber, peršun i drugi začini po želji

Zamrznute njoke skuvajte i procedite kao bilo koju drugu testeninu. Piletinu iseckati na komade i propržiti na vrelom ulju. Kad meso porumeni dodajte tikvice iseckane na kockice i dinstajte jos 5 minuta. Dodajte pavlaku, začine i na kraju njoke. Izmešajte sve i krčkajte jos par minuta na laganoj vatri. Za neki jači ukus možete dodati  rendani tvrdi sir ili blago pečenu hrskavu slaninicu.

Prijatno!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana