Braunis (Brownies)
Kafa kod kuće
Autor: Ana
Isproban recept više puta!
Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje čokolade i čokoladnih čarolija, ovo je pravi izbor.
Napomenuću još i da se vrlo brzo sprema što mi, današnje nazovi domaćice, božavamo. Nije loše koristiti plehić koji nije velikih dimenzija kako bi sečene kocke bile što više. Onaj koji ja koristim je dimenzija 20cm x 30cm dubine oko 6 cm. Pleh može biti i manji samo da onda dublji u tom slučaju.
Sastojci:
– 250 g čokolade (Menaž se meni čini najpogodnijom. Probala sam još neke, ali ova da najbolju čvrstinu kolaču i najlepše se meša).
– 250 g maslaca (Nikako margarin, jer je meni jednom prilikom, u nedostatku maslaca, skroz oborio kolač i promenio ukus).
– 250 g šećera
– 4 jaja
– 70 g brašna
Priprema:
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Posebno umutiti jaja (u zavisnosti od toga koliko imate vremena tako i mutite cela jaja ili najpre belanac pa žumanac) i potom ih dodati prethodno umućenom maslacu. Kada masa postane penasta dodajte brašno. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte pripremljenoj masi i sve dobro promešajte. Sipati u dobro podmazan i brašnom posut pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Na kraju sečene kocke možete preliti čokoladom (kome ovo nije dovoljno čokoladni kolač) ili prelijte topingom ili za letnju varijantu na toplu kocku stavite kuglu sladoleda od vanile i eto… uživajte u ukusu :wub: .
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Recept za domaće medeno srce
Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce. Pošto originalno i ...
Autor: Jovana
Divan kolac za mlade i mrsave osobe ,molim urednika da ponudi nesto slatko za malo starije i ne tako mrsave.Pozdrav 🙂
super …evo upravo se bacam na pravljenje mmmmmmmmm jedva cekam ishod :)))
to nije pravi braunis već patišpanj sa čokoladom
Pa i ja bih rekla da palacinke nisu palacinke nego retko testo sa jajima i mlekom, ali imamo razne nazive za ono sto pravimo.
Originalni recept se ne razlikuje u mnogome od ovog a ujedno originalni i ne izgleda nesto drugacije od patispanja sa cokoladom…
Uzivajte u ukusu svim culima, ne u imenu… U tome je fora sa slatkisima koliko ja znam. :wub:
Mnogo dobar kolac,al volim naravno i onaj cokoladni fil da liznem. Njam njam :angel: :heart:
Planiram da isprobam upravo ovaj recept, i imam jako lep kalup za mafine pa me zanima da li postoji mogucnost da u tome pravim ovaj kolac? 🙂
Savrsen braunis. Kupovala sam dugo godina original belgijske proizvodnje, i isti je ovakav, a po ovom receptu pravim vec dve godine. Hvala na divnom receptu!
Upravo se peče, divno miriše… Hvala na receptu