fbpx

Uz Kafu logo

Recept za domaće medeno srce

Kafa kod kuće

Autor: Jovana

Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce.

Pošto originalno i nije baš jeftino, evo “home made” recepta za ovu poslasticu, koji se veoma isplati a ukus je identičan pravom.  Pravi se brzo i jednostavno. Od sastojaka je potrebno:

3 čaše brašna
2 čaše šećera
2 čaše mleka

 

2 kašičice sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
6-8 kašika džema (najbolje ide džem od šljiva)
200 gr. čokolade


Promešati šećer i hladno mleko,  u to dodati brašno i sodu bikarbonu i mutiti dok se ne izgube grudvice.

Potom dodati cimet i 2 kašike džema i promešati. Podmazati pleh sa malo ulja i brašna i u njega izliti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, 20-25 min.  na 200 stepeni.

 

 

 


 

 

 

 


Kada se kolač malo prohladi, većim nožem, poprečno ga preseći na dva jednaka dela.

Na donji namazati ostatak džema, poklopiti gornjim delom.

 


U šerpici rastopiti čokoladu sa kockicom margarina i vrlo malo mleka (da ne bi pucala kada se ohladi i stegne). Preliti kolač. Seći na kocke i uživati u zaista medenom srcu…

Prijatno!

 


2
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
JovanaStanislava Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Stanislava
Gost
Stanislava

Jao, ovo je moj omiljeni, jedva cekam da probam. Mada, lepo bi bilo unetim mali twist, napravicu modlom od patispanja srca, da bude i na oko prelepo 🙂

Jovana
Gost
Jovana

🙂 može, može, igrajte se i uživajte…

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana