Uz Kafu logo

Domaće medeno srce

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Jovana

Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce. Pošto originalno i nije baš jeftino, evo “home made” recepta za ovu poslasticu, koji se veoma isplati a ukus je identičan pravom.  Pravi se brzo i jednostavno :biggrin: , a od sastojaka je potrebno:

  • 3 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše mleka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kesice cimeta
  • 6-8 kašika džema (najbolje ide džem od šljiva)
  • 200 gr. čokolade



Promešati šećer i hladno mleko,  u to dodati brašno i sodu bikarbonu i mutiti dok se ne izgube grudvice. Potom dodati cimet i 2 kašike džema i promešati. Podmazati pleh sa malo ulja i brašna i u njega izliti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, 20-25 min.  na 200 stepeni.





Kada se kolač malo prohladi, većim nožem, poprečno ga preseći na dva jednaka dela, na donji namazati ostatak džema, poklopiti gornjim delom.


U šerpici rastopiti čokoladu sa kockicom margarina i vrlo malo mleka (da ne bi pucala kada se ohladi i stegne), i preliti kolač. Seći na kocke i uživati u zaista medenom srcu…

Prijatno…

 


2
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
JovanaStanislava Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Stanislava
Gost
Stanislava

Jao, ovo je moj omiljeni, jedva cekam da probam. Mada, lepo bi bilo unetim mali twist, napravicu modlom od patispanja srca, da bude i na oko prelepo 🙂

Jovana
Gost
Jovana

🙂 može, može, igrajte se i uživajte…

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana