Uz Kafu logo

Cheese cake

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Lavanda

Važno upozorenje: ovaj cheese cake spremati samo ukoliko imate goste ili vam je porodica velika. U suprotnom će vam pirpasti muka jer kad se krene, ruka sama ide i ne može da stane!

CcakeKora:

  • 450 gr. (krupno mlevenog keksa)
  • ½ margarina
  • 100 gr. šećera u prahu
  • 2 dcl “Fante”

Beli krem:

  • 0,5l “Hole” slatke pavlake
  • 150 gr. šećera u prahu
  • 2×250 gr. krem sira (najbolji je “Ala kajmak”, ali može i “Premia” krem sir)

Voćni preliv:

  • 2×300 gr. “Frikom” voća
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica želatina
  • 1 puding od vanile

 

Predlažem da prvo spremite voćni preliv jer treba da se ohladi. Dakle, želatin razmutite u šoljici hladne vode. Puding isto. Onda sve sastojke i želatin i puding stavite u šerpicu da prokuva pa ako je potrebno dodati 1 šolju vode. Preliv treba da kuva 10ak min i onda je gotov.

Umutite margarin sa šećerom, a keks (Bevitu recimo) sameljte krupno u chop-chop secku pa pomešajte zajedno sa sokom i dodajte margarinu. Sve lepo zamešajte pa rastanjite u koru.

Umutite slatku pavlaku mikserom pa zatim dodajte prah šećer i krem sir i sjedinite lepo varjačom.

Na koru stavite beli fil i preko prohlađen voćni preliv. Sačekajte bar malo da se prohladi, a ako ne možete da odolite onda kašiku u ruke 😀

 


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Dada Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Dada
Gost
Dada

I pohvala i domaćici i gostima!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana