Uz Kafu logo

Dobri stari banini

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Marija

Pripremila sam jedan brzinski recept za kolač koji vraća u detinjstvo. U pitanju su banini, meki ko duša, koje obožavam da jedem. Domaći su mi nekako još slađi i ukusniji od onih kupovnih. Recept je jednostavan a kolači se brzo spremaju.

 

Za pripremu je potrebno sledeće:

  • 2 jaja
  • 2 šoljice šećera
  • 3-4 kesice vanilin šećera
  • 2 šoljice ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • 6 šoljica brašna ili 4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha
  • 2-3 kašike džema od kasije
  • malo soka i kore od jednog limuna

Umutiti prvo jaja, dodati šećer i vanilin šećer, zatim ulje, pa prašak za pecivo, brašno (ili brašno i orahe) i rendanu koru od limuna. Sve dobro promešati. Uzmite  po malo testa i napravite kuglice. Ukoliko se testo lepi za dlanove, onda natrljajte ruke brašnom. Kuglice direktno ređati u pleh u koji ste postavili papir za pečenje. Varjačom napravite rupu po sredini kuglice koju  zatim trebate napuniti džemom pomešanim sa malo soka od limuna.  Ostavite malo prostora između kuglica jer će one prilikom pečenja narasti. Banini se peče 10ak minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Uživajte!


3
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
MarijaMarina Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marina
Član

Ovo tako dobro izgleda, a čini se da nijje teško ni da se napravi :happy:

Marina
Član

Upravo isprobala, stavila 4 šoljice belog i 2 šoljice integralnog brašna, umesto vanilinog šećera sam dodala renadnu koru pomorandže a u džem sm sipala sok od pomorandže (to sam imala u kući). Dodala i pola kašičice cimeta. Ispalo je fantastično!

Marija
Gost
Marija

Pravila odlicni nisam imala vanil šećer nego cimet i morsko orasce i par kapi i u testo i u džem ekstrakt limuna.Brasno sam za ovu meru 4i po solje.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana