Uz Kafu logo

Integralne pogačice sa sirom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ana

pogacice

  • 300g integralnog brašna
  • 250g putera
  • 250g sira
  • so i jaje za premazivanje

 

 

 

 

 

 

pleh pogacica

Priprema:

Recept je možda previše detaljan za iskusne domaćice ali za one poput mene dobro je dati baš sve detalje.

  • Odvojite od putera širinu prsta i ostavite na stranu za potrebe premazivanja testa.
  • Narežite na tanke listiće ostatak putera kako bi se lakše umesio sa ostalim sastojcima.
  • Pošto narežete listiće putera izmesite ih sa sirom a potom dodajte brašno i so.
  • Mesite dok ne dobijete malo lepljivu smesu koja je dobro izmešena. Razvijte testo u pravougaoni oblik. Premazati polovinu testa ostatkom maslaca koji ste razmekšali da ga mozete bolje mazati.
  • Preklopite testo pa ponovite mazanje jos jednom i opet preklopite. Ostavite testo u frižider oko sat ili sat i po.
  • Razvaljajte testo oklagijom na debljinu od otprilike 1cm i vadite pogačice manjom modlom(ja sam koristila malo veću rakijsku čašicu). Premažite ih umućenim jajetom i posipajte po želji susamom, kimom.
  • Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad počnu da se listaju i kad lepo porumene možete ih isključiti i izvaditi iz rerne.

U mom slučaju se nisu previše listale a trebalo bi, probajte recept pa nam javite, probajte sa belim brasnom možda je listanje tada uspešnije ili probajte sa dodatkom praška za pecivo…Pustite mašti na volju i uživajte, jedno je sigurno vrlo su ukusne!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana