Uz Kafu logo

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim prilikama, pa shodno prilici u prodaji se mogu naći različite zastave, počevši od zastave Srbije, pa preko zastava različitih zemalja iz kojih dolaze gosti, poslovni partneri, sportski timovi i različite zvanice, do brendiranih zastava koje se izradjuju za firme. Bez obzira o kojoj je prilici reč, ukoliko imate nameru da istaknete zastavu, treba da znate da se ona ne kupuje za jednu priliku, već njena suština jeste u trajanju i prenošenju novim generacijama, a kako bi trajala važna je izrada zastave, njom se bave specijalizovane firme čija je specijalnost izrada zastava.

Različiti oblici zastava

Pre no što saznate na koji način se vrši izrada zastave, treba da znate da se zastave mogu naći u različitim oblicima, najčešće se izradjuju zastave u obliku pravougaonika, mada ima i u poslovnom svetu onih koji bi da se razlikuju i istaknu i za takve postoje zastave u obliku trougla ili, čak, suze. Medjutim, od prilike zavisi kakva se zastava ističe, pa ukoliko je reč o zastavi koja treba da se istakne ispred firme, na vidnom mestu, ona treba da je pravougaonog oblika, ona je simbol državnosti i zvaničnosti, a za neke neformalne prilike i druženja mogu da se koriste i zastave drugih oblika. Što se oblika tiče, firme kojima je u opisu delatnosti i izrada zastava, vode posebno računa o izboru oblika  zastava za različite prilike i dovoljno je da se njima obratite i da im verujete.

Kako izgleda izrada zastava?

Danas je zbog napretka tehnologije mnogo jednostavnije izraditi zastavu,  to više nije komplikovan proces zato što se izrada zastava svodi  na samo nekoliko koraka u savremenoj digitalnoj sublimatik štampi. Zastave se štampaju na poliesteru, satenu ili flag mesh-u, materijalima koji su takve strukture da propuštaju boju, tako da se izrada zastava svodi na jednostrano štampanje, ali se boje obostrano vide. Ukoliko su zastave namenjene za spoljašnju dekoraciju i izlaganje, onda se štampaju na poliesteru i mesh materijalima,  zato što su oni otporni na vodu i UV zrake, ali ukoliko su namenjene za unutrašnju dekoraciju, koriste se zastave štampane na satenu i ukrašavaju se često resama, što ovim zastavama daje notu otmenosti, pa su zbog toga one često deo ekskluzivnih, otmenih izdanja firme. Zbog osetljivosti materijala one se ne izlažu spolja, na fasadi i ulazu, na jarbolima i kopljima, nego su zastave štampane na satenu namenjene za kabinete državnih institucija i kancelarije državnih firmi.  Kada je reč o zastavama za spoljnu dekoraciju, treba da znate da se razlikuje izrada zastava ovog tipa, nije svejedno da li su za letnje ili zimske uslove, pa se na poliesteru štampaju zastave za letnje dekoracije, a na mesh materijalima zastave koje se izlažu zimi.   Štampaju se u standardnim dimenzijama ili u posebnim dimenzijama ukoliko je to na zahtev kupca. 

Kompanijske zastave

Zastave za firme i kompanijske zastave, posebna su  vrsta reklamnog materijala, zato što tako brendirane vrlo efektno obeležavaju poslovni prostor i najbolja su dekoracija unutrašnjosti svake firme. Izrada zastava koje se brendiraju za potrebe firme je danas vrlo rasprostranjena i takve zastave su lako dostupne na tržištu. Kompanijske zastave mogu biti i u stonoj formi, tako da se lako mogu postaviti na radni sto ili pored monitora.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Izaberi najbolje za svoj automobil – Michelin letnje gume

Posebnu pažnju posvećujemo izboru automobila, koji treba da zadovolji ...

Autor: uzkafu