Uz Kafu logo

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme izuzetno stresna i puna nepredviđenih situacija. Ko je kroz to prolazio, zna da neke stvari mogu da se promene preko noći i da zbog toga onda treba menjati koncept skoro cele proslave. Ali u ovom tekstu nećemo govoriti o tim stresnim situacijama. Krenućemo ot doga da ih ima zaista malo i da najčešće čitava organizacija i priprema venčanja prođe lepo i onako kako je planirano.
Dok planirate venčanje, na sve strane lete ideje, zamisli, planoci, ali i budžet. Čak i kada je nebo granica u pitanju finansija, potrudite se da ipak malo spustite loptu i da ne plaćate previše neke stvari koje je moguće nabaviti i povoljnije. Ali hajde da se vratimo temi, a to su pozivnice za venčanje. Ovde ćemo se baviti samo njihovim izgledom, a tekstovi za pozivnice za venčanje biće navedeni u nekom od narednih tekstova. Obratite pažnju na savete mladenaca koji su već bili u vašoj koži i dobro zapamtite šta vam kažu.

Pažljivo birajte boje pozivnica

Kada izaberete paletu svog venčanja, a to su tri osnovne boje koje su smernice celog događaja, upravo tako odaberite i stil pozivnice venčanja. Ukoliko vam ne polazi za rukom da napravite dobar izbor boja ili niste sigurni da je to ono što vam treba, ne brinite, ima rešenja  Srećom, postoje firme koje se profesionalno bave ovim poslom, ali isto tako su otvrene za vaše predloge. Vaši predlozi mogu biti zasnovani na tipovima pozivnica koji profesionalni svetski sajtovi predlažu. Potrudite se da budete autentični i da bez obzira na trendove vaše pozivnice ponesu i vaš stil. Objasnite šta volite, kakvi ste vi kao par, kakvo će vam biti venčanje, šta planirate da priredite gostima i da li će izgled sale za venčanje biti po nečemu poseban.

Glam pozivnica za venčanje

Glamurozna pozivnica na prvi pogled je na granici napadne pozivnice. Grabi` celu vašu pažnju! Detalji na njoj su svetleći, kristalni, biserni, boje srebrna i zlatna, ali ima i onih jakih koje skreću posebnu pažnju. Neki mladenci odlučuju da iznenade goste pre samog dolaska na venčanje pa pozivnicu “opreme” šljokicama, konfetama ili sjajnim trakama. Cilj ovakve pozivnice je da dočara samo venčanje i da pored dobrog provoda obeća poseban glamur. Dakle, ako planirate upravo ovakvo venčanje, glam pozivnice su izbor za vas.

Romantična pozivnica

Romantika na privi pogled pokazuje da je mlada prava princeza. Ako se osećate tako, onda je ovaj tip pozivnice svakako za vas. Pošto ste princeza, imate i princa i zvanice, vreme je da vam se dogodi venčanje iz mašte! Magični ton, motivi dvorca, floral motivi, skulpture, vrtovi, poezija. Vintage dizajn, barokni motivi, dragulji. Detalji mogu da budu latice ruža, a boje pink, krem ili crvena kraljevska. Naravno, pozivnica će biti usklađena sa vašom venčanicom i romantičnom dekoracijom koju ćete imati ba venčanju.

Klasična pozivnica za venčanje

Ova pozivnica govori da je mladin stil za sva vremena. Ona je dovoljno elegantna i jedinstvena, da joj ne treba drugačiji način isticanja. Delikatni detalji, jednostavna elegancija. Ono što je tradicionalno, to je i izvan vremena, stabilno i elegantno. Klasični detalji i dizajn, formalni način pisanja. Jasno definisane linije, svilenkasti obrisi. Boje klasike su bela, krem, srebrna i blede pastelne nijanse.

Moderna pozivnica

Ako su mladenci trendi, onda će birati i takve pozivnice za venčanje. Minimalne, netradicionalne sa jednim detaljem koji je classy! To može da bude floralni motiv, moderni dizajn, retro detalj. Ovakva pozivnica potpuno je nova i nije nikako deja-vu. Negde možete videti geometrijske detalje, 3D dizajn, moderno obrađene monograme ili letterpress. Boje moderne pozivnice su često metalik svih boja, jaka tirkizna, zelena ili narandžasta. Na nekim možete da vidite i pop art motiv i sve je uklopljeno sa bojama i stilom venčanja.

Boemska pozivnica

Mešavina kultura, senzibilitet, divljina i neistraženo, a opet lepo i poetično. Potpuni kolaž običaja i kultura! Papir je sa obeležjem herbalnih motiva, lišća, rustike, a boje su pretežno boje zemlje, svetla narandžasta sa varijantom pink ili žuta. Ovde se igrajte i origami stilom! Boemska mlada je eterična, slobodnog duha, pravi boem u duši. Tako voli, tako živi.

Pozivnica sa morskim motivima

Svi koji nisu bili na letovanju prihvatće poziv za ovo venčanje! Naravno, ovo je bila šala. Venčanja na plaži garnatuju povetarac, zalazak sunca, more, pesak, opuštenost i predivan egzotičan restoran. Detalji na pozivnici su potpuno prirodni, pravo iz mora dolaze u kovertu. Dizajn je handmade. Kamenčići, školjke, korali, suncokreti ili margarete. Sve zajedno za jednu pravu opuštenu atmosferu, gde uživate, apsolutno uživate.Boje su lepa tirkizna, svetla plava, bela.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Izaberi najbolje za svoj automobil – Michelin letnje gume

Posebnu pažnju posvećujemo izboru automobila, koji treba da zadovolji ...

Autor: uzkafu