Uz Kafu logo

Kad rolat ne uspe

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Lavanda

Ja nisam baš neka iskusna kuvarica. Zapravo, dugo kuvam, ali mi je to usputna radnja pa nisam previše vična spremanju specijaliteta. Postoji par stvari koje savršeno spremam, ali porodicu volim da iznenadim nečim novim. Za ove praznike sam sa jednog našeg pozntaog sajta sa receptima prepisala recept za spremanje rolata sa kokosom. Žmu se tako obradovao! Skuvala sam fil, ispekla koru i to sve tačno kako piše u receptu, a onda sam se uhvatila za glavu  :w00t: Fila je bilo bukvalno duplo više nego što je potrebno čak i ako volite da curi na sve strane, a kora je bila previše debela i kruta za savijanje. Lepo sam htela da proključam kad sam probala da savijem rolat. Onda sam sav fil lepo skinula, ispekla jos jednu koricu, a ovu što je pošela da puca prilikom savijanja podelila na 2 dela. Umutila sam slatku pavlaku i od svega napravila tortu. Krajnji komentar: suvonjavo, kokosno, ali može da se pojede 🙁

Evo neslavnog recepta!

RolatSastojci za rolat:

  •  4 jajeta,sobne temperature
  •  150 g šećera
  •  80 g brašna
  •  60 g otopljenog putera
  •  25 g kakaoa

 

Sastojci za fil:

  •  750 ml mleka
  •  100 g šećera
  •  45 g skrobnog brašna
  •  2 žumanca
  •  1 kašika vanilinog ekstrata ili vanilla paste
  •  200 g putera
  •  200 g kokosa

Ne verujte bezuslovno receptima sa neta i posebno ne verujte baš svakoj slici kremastog, slasnog i sočnog kolača. Imajte uvek koju namirnicu više u frižideru kako biste mogli da povadite stvar 😉


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana