fbpx

Uz Kafu logo

Kesadilja sa mlevenim mesom i sirom

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Kesadilja sa mlevenim mesomPotrebno je (za dve osobe):

  • 300 grama junećeg mlevenog mesa
  • crni luk
  • 100 grama trapista
  • kašičica ljute mlevene paprike
  • mleveni biber
  • so
  • tortilje

Priprema:

Ako niste našli gotove tortilje u prodavnici, onda ih napravite sami, kao palačike u koje čete staviti pola količine pšeničnog i pola količine kukuruznog brašna. Testo treba da bude samo malo gušće od onog za palačinke.
Fil za tortilje pripremite tako što ćete na tihoj vatri propržiti crni luk a onda mu dodati meso, so, biber i mlevenu papriku. Dinstajte meso na srednjoj vatri dok ne ispari sva tečnost koju pusti meso.
Filujte tortilje sa mesom i trapistom isečenim na kockice. Tako filovanu tortilju zapecite kratko u mikrotalasnoj ili običnoj rerni, samo da se sir rastopi.
Ja sam svoju porciju ukrasila svežim paradajzom i rukolom 🙂

Prijatno!


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana