Uz Kafu logo

Kuvano vino za hladne dane

Kuhinjica

Autor: Ana St

Kuvano vinoIako ne volim hladno vreme i zimu ipak uživam u malim zimskim čarima poput prvih pahulja ( ako ih posmatram iz nekog toplog kutka :happy:  ) ili pak kuvanog vina, koje savršeno greje u hladnim noćima. Evo nekoliko recepata kako da pripremite kuvano vino sa cimetom, narandžom, jabukom ili konjakom !

 

Kuvano vino sa cimetom

Obožavam ukus cimeta, pa sam bez mnogo razmišljanja odlučila da se oprobam u pripremi istog.

Sastojci:

  • 7,5 dl crnog vina
  • 125 g šećera
  • pomorandža
  • dva štapića cimeta
  • tri zrna karanfilčića
  • 10 zrna crnog bibera

Priprema: Vino sipajte u šerpu i zagrejte na umerenoj temperaturi, Pazeći da ne proključa dodajte šećer, cimet, karanfilčić, bibier i struganu koru narandže. Sasvim smanjite tmepraturu i kuvajte još 20 minuta, pazeći da ne proključa. Procedite i služite odmah.

Kuvano vino sa pomorandžomKuvano vino sa pomorandžom

Sastojci:

  • 1 l crnog vina
  • 250 g šećera u kockama
  • 2 pomorandža
  • štapić cimeta
  • 2 zrna karanfilčića
  • malo struganog muskantnog orašćiča
  • limun
Priprema: Pomešajte vino, šećer, cimet, struganu limonovu koru i koru od dve pomorandže i kuvajte na umerenoj tmeperaturi. Kada vino počne da vri, kuvajte još 5 minuta, pa sasvim smanjite tmeperaturu i dodajte začine. Kuvajte još 20 minuta, pazeći da vino ne počne da ključa. Za to vreme pomorandžu isecite na kockice i rasporedite u čaše- Kuvano vino procedite i sipajte preko pomorandži.
 
Kuvano vino sa konjakom

Sastojci

  • 1l crvenog vina
  •  4 štapića cimeta
  • korica narandže
  • 4 kašike šećera
  • 5 klinčića
  • trećina šoljice konjaka
Priprema:  Izmešajte litar vina, četiri štapića cimeta, koru narandže, četiri kašike šećera i pet klinčića u velikoj posudi. Mešajte na umerenoj vatri, ali pazite da ne proključa. Vino je kuvano tek kad se šećer potpuno rastopi i ako iz njega izlazi para. Procedite g i dodajte dve kašičice konjaka u šolju za čaj, pa sipajte kuvano vino.

 

Kuvano vino sa jabukom

Sastojci:

  • 1l crvenog vina
  • 2 dl vode
  • narandža ili dve mandarine
  •  jabuka
  • 5-7 kašika šećera
  • malo cimeta

Priprema: U posudu stavite sve sastojke i kuvajte na srednjoj vatri. Čim provri, sklonite sa šporeta. Možete dodati i kesicu čaja, najbolje voćnog ukusa.


5
Ostavi komentar

avatar
4 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
5 Autori komentara
AleksandraNatalijaAna StJelenaMarina Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marina
Gost
Marina

Fantasticni recepti, ovo ce da se proba :happy:

Jelena
Član

Obozavam kuvano vino :wub: koje me podseca na zimu, sneg, brvnaricu na planini 🙂

Natalija
Gost
Natalija

Mi obozavamo kuvano vino sa karanfilicem. Vreme je da probamo i nesto novo 🙂

Aleksandra
Član

wawiiii! njami!!! Kuvano vino+cimet i ja to je bila ljubav na prvi gutljaj :). Volim zimu, obožavam skijanje a ni jedno ni drugo ne idu bez vina. Super članak!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana