Uz Kafu logo

Mak torta

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Marina

mak tortaOvo je jedan od mojih omiljenih kolača i veoma se lako pravi. Može dugo da stoji u fružideru i ne gubi svežinu. Evo šta vam je potrebno da biste ga spremili:


Kore i fill:

  • pakovanje kora za rozen tortu,
  • 700 ml mleka,
  • 500 gr šećera,
  • 700 gr mlevenog maka,
  • 125 gr margarina,
  • 125 gr maslaca,
  • vanilin šećer po ukusu.

Potrebno za čokoladnu glazuru:

  • 200 gr čokolade za kuvanje,
  • 150 gr maslaca,
  • 50 ml ulja

Prokuvajte mleko sa šećerom, sklonite sa ringle i dodajte mak, maslac i margarin. Mešajte dok se sve ne sjedini u glatku masu. Prohlađenim filom filujte sve kore osim poslednje. Prekrijte kolač folijom pritisnite ravnim teškim predmetom (na primer, većom šerpom) i ostavite 24h da omekša.
Za glazuru otopite margarin na tihoj vatri, dodajte čokoladu i mešajte, uz postepeno dodavanje ulja. Ohladite glazuru do gustine za filovanje i namažite kolač. Kolač secite nožem koji je prethodno umočen u vrelu vodu da glazura ne bi pucala.
Prijatno 😉


5
Ostavi komentar

avatar
3 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
4 Autori komentara
MarinaDunjaLavandaIlija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Ilija
Gost
Ilija

Probao sam ovu tortu i preporucujem je svima koji vole slatke stvari ali ne zele da im se “zalepi” :whistle:

Lavanda
Član

Jao pa ja sam potpuno zaboravila na ovu tortu, a obozavam je!! Idem odmah u prodavnicu po sastojke. Imas veeeliki ljubac sto si me podsetila na ovako super stvar :kissing:

Dunja
Gost
Dunja

Njaaaaam, mora da se proba. 🙂

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana