fbpx

Uz Kafu logo

Mirisna salata na kineski način

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Ja sam tzv. vikend domaćica. Radnim danima kuvam šta stignem, ali vikendom se zaista posvetim tome. Subotom odem na pijacu, nabavim sveže sastojke i prionem na kuvanje :happy: . Inspiraciju najčešće nalazim u TV emisijama o kuvanju i Džejmi Oliver mi favorit ali često završim sa ne tako sjajnim jelom jer mi je teško da ponovim sastojke koje on koristi. Ipak, tu i tamo mi ponešto i dobro ispadne. To je slučaj sa ovom salatom 🙂 . Videla recept na TV-u, probala sa svojim sastojima i salata je ispala super.
Evo recepta za dve osobe:

Potrebno je:

  • 300 grama pilećeg filea
  • 1 manji koren celera
  • 2 šargarepe
  • šaka listova celera
  • šaka listova svežeg bosiljka
  • šaka listova sveže nane
  • 2 procije pirinčanih rezanaca
  • malo maslinovog ulja
  • origano
  • so
  • biber
  • soja sos

Priprema:

Pripremite marinadu za piletinu od maslinovog ulja, soli, bibera i origana i ostavite u tome celu noć. Ja sam ostavila samo i jedno prepodne i bilo je zadovoljavajuće. Mariniranu piletinu isecite na krupnije komade i pržite na preostalom ulju iz marinade na blagoj vatri. Piletina će imati vremena da otpusti svoje sokove i da se dinsta u njima polako.
Dok se piletina dinsta, ošistite celer i šargarepu i rendajte na krupno ili seckajte na tanke tračice. Bosiljak, nanu i listove celera operite i dodajte u usitnjenu šargarepu i ceper. Pripremite pirinčanu testeninu posebno tako što ćete je preliti, u zasebnoj posudi, proključalom vodom i ostaviti tako na nekoliko minuta. Testeninu zatim procedite i dodajte u mešano povrće i začinsko bilje. Vruća testenina će pokupiti mirise iz začinskog bilja tako da je dovoljno da salatu začinite sa malo maslinovog ulja.
Kada meso bide pri kraju, dodajte malo soja sosa i sačekajte da meso upije. Meso zatim naređajte preko salate i to je to.

Mirisna salata na kineski način

Prijatno :happy:


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana