fbpx

Uz Kafu logo

Ohridska proja

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ivana

Za pripremu ovog predivnog doručka možete da koristite mleko, jogurt, čak i pavlaku. Ovo je jedna od proverenih ali i malo kaloričnijih varijanti. Mleko uvek možete zameniti jogurtom ali u malo manjoj količni.

projaPotrebno
3 jaja
1 čaša zejtina
2,5 čaše mleka
1 čaša belog brašna
2 čaše projinog brašna
1 prašak za pecivo
300 gr po mogućstvu ovčeg sira ili nekog slanijeg

Mešati drvenom kašikom da se ne bi brašno lepilo ili suviše sjedinilo i pretvorilo u previše glatku masu. Peći u podmazanom plehu na 220C oko 20 min. Kada je skoro gotovo izbockati proju čačklalicom da bi se unutra dobro spremila. Posuti gore palentom ili kukuruznim grizom.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana