Uz Kafu logo

Pečeni losos i mladi krompir u sosu od jogurta

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Ovaj recept je nastao kad sam pokušala da imitiram Džejmija Olivera i da spremim jedan fantastičan nedeljni ručak koji će, pri tom, biti zdrav i pogodan za letnje vrućine.

Za dve porcije potrebno vam je:

  • 400 grama svežeg lososa
  • 400 grama mladog krompira
  • 2 limuna
  • malo svežeg peršuna
  • malo sveže mirođije
  • 200 ml jogurta
  • 100 grama krastavca
  • so, biber, beli luk

Priprema:

Prekrijte tepsiju u kojoj ćete peći ribu aluminijumskom folijom. Isecite jedan limun na tanke kolutiće, pa njime prekrijte foliju. Preko kolutova limuna položite komade ribe pa pospite seckanim peršunom i sitno seckanim belim lukom. Ovako spremljenu ribu prekrijte drugim komadom aluminijumske folije i krajeve donje i gornje folije uvijte tako da riba ostane potpuno zatvorena između folija. Pecite na 200C.
Dok se riba peče, pripremite preliv.
Narendajte krastavac na krupno ili isecite na sitne kockice. Prelijte jogurtom, dodajte so, biber i seckani beli luk po ukusu. Sipajte preliv u činiju i ukrasite svežom mirođijom. Do služenja, držite u frižideru.
Krompir oljuštite, i skuvajte u slanoj vodi.
Kad se riba ispeče, servirajte je sa krompirom i prelijte sosom od jogurta.

 


Uživajte!


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
EmilijaJelena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Jelena
Član

Mnogo lepo izgleda i nije tesko za spremanje. Sigurno cu da isprobam ovaj recept 😉

Emilija
Gost
Emilija

Super je,moj savet je samo da se pred kraj pečenja,folija otvori,tako se dobije divna korica na lososu 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana