fbpx

Uz Kafu logo

Pikantni potaž od bundeve

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Potaž od bundevePotrebno je (za dve osobe):

  • mali komad bundve (oko 200 grama),
  • 2 šargarepe,
  • crni luk,
  • tucana paprika,
  • cimet,
  • so i beber,
  • pavlaka za kuvanje,
  • ulje za dinstanje

Priprema:

Crni luk sitno naseći, posoliti i dinstati sa malo ulja i vode u dubljoj šerpi. Očisititi bundevu i šargarepu, naseći na komade i dodati u luk kad postane staklast. Naliti vodu tako da bar za dva prsta prekrije povrće i ostaviti da se kuva na tihoj vatri 30-ak minuta. Povremeno doliti vodu ako ispari. Kad povrće postane meko, skloniti sa vatre, ispasirati i vratiti da se dokuva. Začiniti sa kafenom kašičicom ljute tucane paprike i pola kašičice cimeta. Kuvati jo 2-3 minuta. Servirajte toplo i dodajte u svaki tanjir po supenu kašiku pavlake za kuvanje.
Potaž se odlično slaže uz tost od crnog hleba i pršutu.

I, evo mog ručka 😉

Potaž od bundeve


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Milena Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Milena
Gost
Milena

Odlično! Baš sam pre neki dan gledala prilog o bundevi. Kažu da je vrlo zdrava i treba je jesti u svim oblicima.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana