Uz Kafu logo

Posna pasta sa crvenim sosom i pečurkama

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

crvena pastaVreme je posta. Kod nas vlada predrasuda da je post izgladnjivanje do telesne iscrpljenosti. Tačno je da su ugljeni hidrati najzastupljeniji, ali ishrana uopšte ne mora da bude jednolična niti neukusna. Podeliću sa vama jedan recept za moju omiljenu pastu. Nemojte se uplašiti kada kažem da je na vodi. Priprema traje najviše 30 min. Recept je sklon improvizaciji.


Sastojci (za 4 osobe):

  • 500ml paradajz pirea (Tomatello ili bilo koji kuvani ili koncentrovani paradajz – preporučujem Tomatino sa đumbirom, belim lukom i peršunom),
  • voda,
  • bosiljak,
  • 2 češnja belog luka,
  • 200g svežih pečuraka,
  • 2 supene kašike sojinih ljuspica,
  • mleveni orasi za posipanje i
  • testenina (špageti, fuzili, školjkice..).

Prvo stavite vodu za pastu da se zagreje do ključanja. Moja preporuka je da kada kuvate testeninu nikada ne sipate ulje već, umesto toga, stavite dve kašičice kuhinjske soli. Tako vam se testenina neće lepiti za dno lonca. Dok se pasta kuva, u drugu šerpu sipajte paradajz pire, malo vode, iseckane pečurke, sojine ljuspice i sitno naseckani beli luk. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva 10-15 minuta. Nakon toga sklonite poklopac, dodajte bosiljak, origano ili drugo začinsko bilje po ukusu i ostavite otvorenu šerpu da višak tečnosti ispari. Pastu rasporediti u 4 tanjira, sipati preliv i posuti mlevenim orasima. Prijatno!


1
Ostavi komentar

avatar
1 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
1 Autori komentara
Aleksandra Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Aleksandra
Član

mmmmmm extra ideja za ručkić 😀

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana