fbpx

Uz Kafu logo

Potaž od graška, celera i mente

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Potrebno je:

  • mala glavica crnog luka
  • 200 grama korena  celera
  • 200 grama graška
  • jedan mali krompir
  • sveža ili suva menta
  • malo ulja
  • biber i so

Priprema:

Crni luk iseći i dinstati na malo vode i ulja. Zatim dodati grašak, celer i krompir prethodno isečene na kockice. Dolijte vodu tako da prekrije povrće. Kuvajte tako dok celer i krompir ne omekšaju. Onda skinite sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u blenderu ili na neki treći način. Dolijte vodu ako je po vašem ukusu smesa pregusta i vratite na vatru. Vreme je da se doda menta. Ako imate svezu, onda iseckajte 3-4 listića sitno i dodajte u potaž, a ako imate suvu, onda vam treba kafena kašičica. Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte još malo da se masa sjedini.
Prijatno!

Grasak i celer potaz


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana