Uz Kafu logo

Potaž od graška, celera i mente

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Potrebno je:

  • mala glavica crnog luka
  • 200 grama korena  celera
  • 200 grama graška
  • jedan mali krompir
  • sveža ili suva menta
  • malo ulja
  • biber i so

Priprema:

Crni luk iseći i dinstati na malo vode i ulja. Zatim dodati grašak, celer i krompir prethodno isečene na kockice. Dolijte vodu tako da prekrije povrće. Kuvajte tako dok celer i krompir ne omekšaju. Onda skinite sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u blenderu ili na neki treći način. Dolijte vodu ako je po vašem ukusu smesa pregusta i vratite na vatru. Vreme je da se doda menta. Ako imate svezu, onda iseckajte 3-4 listića sitno i dodajte u potaž, a ako imate suvu, onda vam treba kafena kašičica. Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte još malo da se masa sjedini.
Prijatno!

Grasak i celer potaz


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana