fbpx

Uz Kafu logo

Prokelj, celer i šargarepa

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Sestra i ja smo ih zvale “mali kupuščići”. Kada je majka prvi put donela kući prokelj i napravila jelo, na ukus nisam ni obratila pažnju, bilo mi je već dovoljno interesatno što jedem mini kupus :happy: . Prošlo je mnogo godina od tad a ja danas pravim ovo jelo jer je jednostavno i zdravo.

Potrebno je (za 4 porcije):

  • 400 grama prokelja
  • 1 srednji koren celera
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 koren paškanata
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja za dinstanje

Priprema:

Celer, šargarepu i paškanat očistite i nasecite na sitne kockice.Stavite da se disnta na tihoj vatri na malo ulja. Prokelj očistite, veće komade isecite na pola i dodajte u šerpu sa ostalim povrćem. Posolite i pobiberite po ukusu. Poklopite šerpu i dinstajte na tihoj vatri još 30-ak minuta, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, ako ispari.

Jelo je posno i veoma lagano.


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana