fbpx

Uz Kafu logo

Pšenične klice u domaćoj varijanti

KuhinjicaMajstorijeZa bolji danZanimljivosti

Autor: UzKafu

Znate i sami sa časova bilogije iz osnovne škole kako semenke klijaju. Sa druge strane, svi znamo koliko su hranljive pšenične klice. Zašto praktično znanje ne bismo i primenili u kućnoj varijanti?

Uputstvo za upotrebu:
Psenicne klice u solji

  • Oprana, puna zrna potopite u čistu mlaku vodu i to dva prsta zrna, tri prsta vode.
  • Po isteku vremena natapanja, zrna procedite, a vodu nikako ne bacajte već je pijte jer je puna minerala i vitamina.
  • Teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Dok klice ne narastu 1,5 do 2 cm ispirajte ih jednom do dva puta dnevno hladnom vodom.
  • Moraju biti uvek vlažne, ali ne mokre.
  • Nekoliko sati pre upotrebe, proklijala zrna (klice) stavite na sunce radi formiranja hlorofila.
  • Neutrošene klice možete čuvati više dana u frižideru, zatvorene u plastičnoj posudi ili tegli.
  • Ispirajte ih svakog dana hladnom vodom.
  • Vreme natapanja pšeničnog zrna je 12 sati, a vreme klijanja od 3 do 4 dana.
  • Idealna temperatura klijanja je 20 Celzijusovih stepeni.

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana