Uz Kafu logo

Pšenične klice u domaćoj varijanti

KuhinjicaMajstorijeZa bolji danZanimljivosti

Autor: UzKafu

Znate i sami sa časova bilogije iz osnovne škole kako semenke klijaju. Sa druge strane, svi znamo koliko su hranljive pšenične klice. Zašto praktično znanje ne bismo i primenili u kućnoj varijanti?

Uputstvo za upotrebu:
Psenicne klice u solji

  • Oprana, puna zrna potopite u čistu mlaku vodu i to dva prsta zrna, tri prsta vode.
  • Po isteku vremena natapanja, zrna procedite, a vodu nikako ne bacajte već je pijte jer je puna minerala i vitamina.
  • Teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Dok klice ne narastu 1,5 do 2 cm ispirajte ih jednom do dva puta dnevno hladnom vodom.
  • Moraju biti uvek vlažne, ali ne mokre.
  • Nekoliko sati pre upotrebe, proklijala zrna (klice) stavite na sunce radi formiranja hlorofila.
  • Neutrošene klice možete čuvati više dana u frižideru, zatvorene u plastičnoj posudi ili tegli.
  • Ispirajte ih svakog dana hladnom vodom.
  • Vreme natapanja pšeničnog zrna je 12 sati, a vreme klijanja od 3 do 4 dana.
  • Idealna temperatura klijanja je 20 Celzijusovih stepeni.

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana