Uz Kafu logo

Pumpkin bread

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Ana

Kako bi rekao kolega čiji je ovo famozni recept “Kisa pada, lišće pada, temperatura pada. Napravite ovaj kolač i uz topli čaj prigrlite voljenu osobu i get nasty” 😆 Malo patetike, romantike ili samo iz želje za šećerom, uživajte!
Muskatna-Tikva

  • 1 1/2 šolje(200g) brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja (200 g) šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 šolja (240 ml) pumpkin purée (pire od bundeve koji se pravi tako što ispečete muskatnu tikvu dok ne postane meka (45-60min))
  • 1/2 šolje (120 ml) maslinovog ulja, putera ili suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje vode
  • 1/2 kašičice morskog oraščića
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 šolje (120 ml) seckanih oraha ili semenki bundeve

Umutiti 2 jaja, zasebno pomešati 200g šećera, 200g brašna, sodu bikarbonu, pola kašičice soli, cimet i morski oraščić. Rastopiti 120ml putera ili sipati toliko maslinovog ili obicnog ulja i izmešati  sve sastojke. Ubaciti potom i pire od bundeve. Kada masa postane glatka sipati u pleh za komisprot koji je prethodno podmazan puterom ili ste stavili papir.  Posuti orasima ili semenkama bundeve. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 50min.

pumpkinbread

Autor: Yablancika


Ostavi komentar

avatar
  Pretplati me  
Obavesti o

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana