fbpx

Uz Kafu logo

Savršen recept za brz i predivan ručak- kremasti gratin sa povrćem

Slaniši

Autor: Ivana

Uzmite odredjenu količinu krompira, zavisno od veličine i broja porcija koje planirate, npr. četri veća i iseckajte ga na kockice. Dve veće šargarepe ogulite i iseckajte. U nauljanu činiju za pečenje pomešajte povrće, dodajte kašiku – dve graška i nekoliko brokolija.

600ml mleka prokuvajte sa 60 grama maslaca, 60 grama brašna, malo soli i malo seckanog belog luka. Čim prokuva, prelijte povrće dok je još sve vrelo i stavite u rernu na 200 stepeni 40 minuta do sat vremena.

Ja dodam bosiljak ili origano. Ovaj recept možete dopuniti belim pilećim mesom npr, svinjskim mesom, roštiljskim kobasicama, šampinjonima, maslinama. Preko, naravno ko voli i želi, može da doda rendani tvrd sir ili kačkavalj.
Savet više – u celoj ovoj priči najlepši je ukus brokolija u bešamelu, slobodno dodajte više.

povrceUBesamelSosuPotrebno (za osnovni recept) :
Nekoliko većih krompira
Dve veće šargarepe
Malo brokolija
Dve kašike graška

Bešamel sos
600 ml mleka
60 gr brašna
60 gr maslaca
Malo belog luka
Začini po ukusu


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
JelenaAleksandra Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Aleksandra
Gost
Aleksandra

Divno! Obožavam ove kremaste krompiraste i sosaste načine 🙂 a još više volim kada je to brzo i jednostavno…danas pravim!!!

Jelena
Gost
Jelena

Danas sam pravila za ručak i fantastično je. ukus je bogat i blag, baš sam oduševljena!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan, brzo ...

Autor: Jovana